Dupla beszálló, sokszoros kín • SportTV

Dupla beszálló, sokszoros kín

2022. 10. 03. 10:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A hétfőn kezdődő World Grand Prix érdekessége a dupla beszálló. És bizony előfordult már olyan, hogy egy leget az egyik játékos úgy nyert meg, hogy a másik be sem tudott szállni. A negatív csúcstartó Raymond van Barneveld…

A PDC-tornák egyik legkülönlegesebbike a World Grand Prix, abban a tekintetben biztosan, hogy a tornán nem csupán a ki-, de a beszállót is duplával kell abszolválni. És bizony ilyenkor előfordul, hogy az egyik résztvevő egészen addig nem képes beszállni a legbe, amíg a rivális célba nem ér. Bár ennek Christopher Kempf, a PDC statisztikusa szerint 487:1-hez az esélye, azért már előfordult ilyen. Méghozzá 23 alkalommal!

A beszálló megdobásának legemlékezetesebb elmulasztása Raymond van Barneveld nevéhez fűűződik, aki 2014-ben a Mervyn King elleni második fordulós meccsén a negyedik szettet kezdte katasztrofálisan. Tizennyolc nyilat dobott el duplára a leg elején, egyik sem talált célba, így Kingnek tulajdonképpen az ölébe pottyant a részsiker. Ahogy aztán később 3:1-gyel a győzelem is.

A Sport2-n 20 órától élőben közvetítjük a World Grand Prix első napját.