Nem volt más választása Ronaldinhónak, ezért lőtte egyszer ő csapata mind a 23 gólját • SportTV

Nem volt más választása Ronaldinhónak, ezért lőtte egyszer ő csapata mind a 23 gólját

2022. 10. 14. 12:21    
Olvasási idő: < 1 perc

A brazil világsztár, Rondaldinho exkluzív interjút adott a Sport TV-nek a budapesti European Teqball Touron. Faragó Richard kérdésére azt is felelevenített, amikor egy meccsen egyszer 13 évesen ő lőtte csapata mind a 23 gólját. A végeredmény 23-0 lett, de az egykori aranylabdás szerint ez nem neki volt köszönhető elsősorban.

Kevés olyan játékos van, akit minden futballpályáján megtapsolnak. Nota bene csodálnak. E maroknyi csoport tagja Ronaldinho Gaúcho, vagy ahogy Katalóniában ma is sokan emlegetik: a „futball mosolya”! E képessége, ahogy a játék örömét közvetítette, tette igazi művésszé. Valójában ma is ezt teszi az aranylabdás, világbajnok, Copa América-, Bajnokok Ligája- és Libertadores-kupa-győztes brazil legenda, mosolyt csal a szurkolók arcára. Ezt tette 2022-ben Budapesten is, amikor a European Teqball Tour meghívására hazánkba érkezett. Egy bemutatómérkőzésen Gondos Zoltánnal alkotott egy párt, és a Lisztes Krisztián-Keresztúry Márton duóval játszott, de egy egész hétvégét eltöltött a magyar fővárosban. Volt egy kis ideje, és exkluzív interjút Faragó Richardnak és a Sport TV-nek, amelyben beszélt többek között a teqballról, az angoloknak lőtt csodagóljáról és hogy mit jelent neki a szurkolók rajongása.

„Nálam ez családi hagyomány. Édesapám játszott, a nagybátyáim is fociztak, az unokatestvéreim szintúgy, a bátyám profi labdarúgó volt, aki ezt még magasabb szinten űzte. Úgyhogy vele együtt én is magamba szívtam a labda szeretetét. Gyakorlatilag gyermekkorom óta végigkísér ez, és ennek alapján döntöttem el, hogy én is labdarúgó leszek” – nyilatkozta arról, hogyan szeretett bele a labdarúgásba. Amikor Faragó Richard rákérdezett, igaz-e az a legenda, hogy egyszer 13 évesen egy 23-0-ra megnyert meccsen ő lőtte csapata minden gólját, egy igazán Ronaldinhós választ adott: „Ez így igaz. Ennek az a magyarázata, hogy az iskolatársaim iszonyú rosszul játszottak, szóval nem volt más választásom. Ez tehát nem annyira az én érdemem.”

Volt még pár olyan mérkőzése pályafutása során, amikor sokkal jobb volt mindenki másnál a pályán, ez csak egy volt mindezek közül. A teljes beszélgetés szombat este lesz látható a Sport2-n a Torino – Juventus és az Atalanta – Sassuolo találkozók között.

Ronaldinho-interjú, október 15., szombat 20:15, Sport2