Papírforma-játéknap a láthatáron • SportTV

Papírforma-játéknap a láthatáron

2022. 10. 20. 09:07    
Olvasási idő: < 1 perc

A Barca klasszisai a mexikói szubkontinensbajnokot 32 góllal verték meg. Vajon az afrikaival szemben mekkora lesz a különbség? (Fotó: Getty Images)

A kézilabda továbbra sem meglepetéssport – legalábbis a férfiaknál klub- és világszinten. AZ IHF Super Globe, azaz a tulajdonképpeni klubvilágbajnokság második napja után is „érinthetetlenek” a kiemelt európai klubok; a legkisebb különbség 12 gól volt, amellyel legyőzték más földrészről érkezett ellenfelüket a dzsiddai tornán.
Ennek megfelelően aligha lesz meglepetés a csoportkör harmadik, záró napján, ám a műsor összeállítói gondoskodtak legalább arról, hogy a favoritkvartett mind a négy tagja pályára lépjen csütörtökön. Így aztán annyi marad igazából a kérdés, mielőtt három minitornára oszlik a mezőny a pénteki szünnap előtt: lesz-e olyan nem európai együttes, amely egy tucaton belül kerül az öreg kontinensről jött négyes neki jutó csapatához…

KÉZILABDA IHF SUPER GLOBE (klubvilágbajnokság), Dzsidda. Csoportmérkőzések, 3. nap. Sport2 11:00 Taubaté Handball–Lomza Industrial Kielce, Sport2 13:35 Barca–Espérance Tunisz (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport2 15:30 al-AhliSL Benfica, Sport2 17:45 SC Magdeburg–al-Halidzs (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő egész nap: Deli Rita és Kopornyik Zsolt)