A Szegednek már nagyon kell a pont! • SportTV

A Szegednek már nagyon kell a pont!

2022. 10. 26. 14:45    
Olvasási idő: 2 perc

Két hét szünet után a férficsapatok is visszatérnek a Bajnokok Ligájába. Szerdán a B-csoport meccseire összpontosítunk. Előbb a Pick Szegednek szurkolhatunk, hogy végre-valahára megszerezze első pontjait az alapszakaszban, valamint három nappal a vesztes Super Globe-finálé után mutatjuk a Barcát is, amint megkísérli a sikeres folytatást, immár az európai kupaporondon.

(Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–ELVERUM

Mindkét fél a B-csoport táblázatának végén helyezkedik el, szerzett pont nélkül. Ez a szegediek leggyengébb rajtja BL-fennállásuk során, Bár a Pick öt lejátszott BL-mérkőzéséből négyet megnyert a norvég együttes ellen, figyelmeztető lehet, hogy az előző mérkőzést 30–24-re elvesztette hazai pályán ellene. 111 góllal az Elverumé a mezőny második leggyengébb támadó eredményessége és 156-tal a legtöbb gólt kapta, a Pické egy kicsivel jobb, 116–145-ös gólkülönbséggel. A 4. játéknapon az Aalborgtól elszenvedett 41–29-es vereség volt a szegediek legnagyobb hazai kudarca. A házi BL-gólkirály mindkét klub esetében szlovén játékos: a Szegedé Marko Sostaric 17, az Elverumé Uros Borzas 19 találattal.
Az EHF honlapja Carlos Pastor szegedi mester szavait idézi: „Nem vagyunk jó helyzetben. Nyilvánvaló, hogy nagy szükségünk van a győzelemre, ráadásul most azonnal. A magyar bajnokságban a Veszprém elleni meccsünk második félideje ígéretes volt, arra lehet építenünk.”

Kapcsolódó

Szeged–Elverum kupamúlt

Összesen: 6 mérkőzés*–5 Szeged-győzelem–0 döntetlen–1 Elverum-siker/ 164–135-ös gólkülönbség. Szegeden: 3–2–0–1 / 101–95. Az első mérkőzés: MOL-Pick Steged–Elverum Handball 35–25 (15–13). Szeged, 2009. 11. 10., BL-csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: Elverum Handball–Pick Szeged 24–27 (12–13). Elverum, 2022. 3. 2., BL-csoportmérkőzés.
* A hivatalos statisztikában szerepel a 2021. februári, le nem játszott találkozó az EHF által hivatalosan megállapított 10−0-s eredménye is.

AALBORG–BARCA

A párosítás a 2021. évi BL-döntővel azonos, az a katalán óriás kényelmes 36–23-as győzelmével ért véget. 2014 óta 9-szer találkoztak, valamennyi alkalommal a katalánok győztek. A Barca az egyetlen veretlen csapat a csoportban, két tiszta ponttal vezeti a táblázatot, éppen dán vendége előtt. 151 góllal a katalánoké a mezőny leghatékonyabb támadóegysége, 116-116 góllal holtversenyben állnak a védelmek versenyében a második helyen, csak a Magdeburg (A-csoport) kapujába találtak be kevesebbszer az ellenfelek. Mindkét fél veretlenül vezeti hazája bajnokságát, a Barca 7 meccsből 7 győzelemmel, az Aalborg 8-ból 7-szer nyert, egyszer remizett. A dánok új szerzeménye Mikkel Hansen, valamint az izlandi Aron Pálmarsson is korábban a katalánokat erősítette. Vasárnap a Barca hosszabbításban 41–39-re elvesztette a Super Globe, azaz a klubvilágbajnokság döntőjét a Magdeburg ellen.
„El kell felejtenünk a Magdeburg elleni játékot, az Aalborgra kell összpontosítanunk. A legjobb módja annak, hogy elfelejtsük a vereséget, hogy játszanunk kell. Ha nyerünk Aalborgban, megmarad az esélye, hogy a legjobb kettő közt végezzünk csoportban. Az Aalborg többet pihent, de ez nem mentség. Amikor a Barcában játszol, tudnod kell, hogy ez megtörténhet” – mondta Carlos Ortega, a Barca vezetőedzője.

KÉZILABDA FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 5. játéknap. Sport1 18:00 Pick Szeged–Elverum Handball (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita); Sport1 20:45 Aalborg HandboldBarca (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Deli Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)