Price világbajnokok ellen indul a címvédés felé • SportTV

Price világbajnokok ellen indul a címvédés felé

2022. 11. 07. 22:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Elkészítették a hétvén induló Grand Slam of Darts csoportkörének sorsolását, ami alapján két világbajnok, Gerwyn Price és Raymond van Barneveld már az első szakaszban összecsap.

Azt már eddig is tudtuk, hogy rekordnagyságú, 650 ezer fontos pénzdíjat osztanak szét a Grand Slam of Darts 2022-es kiírásában, most pedig már azt is tudni, ki milyen úton indulhat el a végső siker felé. A november 12-20. között a wolverhamptoni Aldersley Leisure Village-ben sorra kerülő torna címvédője Gerwyn Price, de nem csupán ezért illik vele kezdeni az esélylatolgatást, hanem azért is, mert ebben a csarnokban eddig csak ő tudta meg megnyerni ezt a viadalt (2021 előtt 2018-ban és 2019-ben is, rendre skót riválist – kétszer Peter Wrightot, egyszer Gary Andersont – legyőzve a döntőben). Nos, a walesinek kijutott a jóból, hiszen a versenyt 2012-ben megnyerő Raymond van Barnevelddel, az idei Mastersen döntős Dave Chisnall-lal és az ifjúsági világbajnok Ted Evettsszel került egy csoportba.

Fotó: pdc.tv

Peter Wrightnak és Fallon Sherrocknak a tavalyi epikus negyeddöntő helyett ezúttal már a csoportkörben lesz dolga egymással, de például Michael van Gerwen sem unatkozik majd az újdonsült Európa-bajnok Ross Smith, az ifi-vb-n döntős Nathan Rafferty és Luke Woodhouse társaságában.

Minden csoportból az első két helyezett jut be a nyolcaddöntőbe. A csoportkörben öt, a nyolcaddöntőben 10, a negyeddöntőtől pedig rendre 16 leget kell megnyerni a győzelemhez.

A Sport TV élőben követi nyomon a Grand Slam of Darts-sorozatot.