A Szeged szeretné folytatni a felzárkózást • SportTV

A Szeged szeretné folytatni a felzárkózást

2022. 11. 23. 12:46    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán két mérkőzéssel folytatjuk közvetítéssorozatunkat a férfi kézilabda BL 2022–23. évi idényéről. Az első nekünk a fontosabb, amelyben a Szeged fogadja az „örökös” szlovén bajnokot, majs és a 2020-as BL-győztes csatáját mutatjuk meg, majd a francia és a dán klasszisegyüttes csatája.

Rosta Miklós beállóból elért góljaira nagy szüksége lenne a Szegednek (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–CELJE (B-csoport)

Mindkét félnek egy-egy győzelme van a BL-idényben, a Celje a Kielt, a Szeged az Elverumot győzte le. A Szeged az ezt megelőző hét meccsükön megverte a szlovénokat, a Celje legutóbbi sikere 2008-ra datálódik. A celjei Alex Vlaha BL-sorozat jelenlegi gólkirálya 48 góllal, ez nyolccal több mit a Szeged két leredeményesebbje, az egyaránt 20 gólos Radivojevics és Sostaric együttes teljesítménye.
A Celje beállósa, Matic Suholeznik véleménye: „Fiatal a csapatunk, mindig bizonyítani akarunk, ezért az is fontos, hogy agresszívek legyünk, nagy nyomást helyezzünk az ellenfélre és elszántságot mutassunk, és persze mindig a maximumot nyújtsuk.”
A Szeged a legutóbbi bajnokiján 41–29-re nyert a Budai Farkasok ellen, a Celje 31–25-re győzte le a Goricát, mindketten másodikak bajnokságunknak.
z EHF honlapja Borut Mackovseket, a szegediek balátlövőjét is idézi: „Fiatal éveimet Celjében töltöttem, majd hat szezont töltöttem az első csapatukban is, így ez a klub mindig különleges lesz számomra. Most a Celjében fiatal a csapat, amelyben a játékosok mindig a legjobb képet akarják mutatni magukról a Bajnokok Ligájában.”

Kapcsolódó

Szeged–Celje kupamúlt

Összesen: 10 mérkőzés–7 Porto-győzelem–2 döntetlen–1 Celje-siker / 278–244-es gólkülönbség. Szegeden: 5–4–0–1 / 132–117. Az első mérkőzés: Celje Pivovarna Lasko–SC Pick Szeged 23–23 (11–10), Szeged, 2004. 12. 4., BL-nyolcaddöntő. A legutóbbi mérkőzés: RK Celje Pivovarna Lasko–MOL-Pick Szeged 23–34 (11–19), Celje, 2019. 11. 24., BL-csoportkör.

PSG–GOG (A-csoport)

A PSG jelenleg a csoport második helyén áll, egy ponttal elmaradva a Veszprémtől, a GOG a negyedik, 3 pont hátránnyal, a válogatott szünet előtti két mérkőzését megnyerte.
Két PSG-játékos is ott van a BL-góllista első öt helyezettje között, Kamil Spyrzak 41, Elohim Prandi 38 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A túloldal két legjobbja is ott van a top 10-ben, Jelly Tollbring 36, Simon Pytlick 34 gólt szerzett eddig.
181 kapott góljával a PSG-é a negyedik leghatékonyabb védekezés a 16-o mezőnyben, ez csak öttel kevesebb a Plockénál. A két együttes legutóbb az 1996–97-eskiírás csoportkörében mérkőzött meg egymással, akkor mindketten megnyerték hazai meccsüket.
Raúl González, a PSG edzője véleménye: „Bonyolult meccs lesz, mert a GOG egy nagyon jó csapat, amely már kétszer nyert idegenben ebben a szezonban. Komoly és szorgalmas mérkőzést akarunk játszani, hogy továbbra is megőrizzük veretlenségünket az idényben hazai pályán.”

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 7. forduló. Sport1 18:30 Pick Szeged–RK Velje Pivovarna Lasko–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)­; Sport1 20:30 PSG Handball–GOG (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Deli Rita)