Anthony Davis bombaformában hozott történelmi estét • SportTV

Anthony Davis bombaformában hozott történelmi estét

2022. 11. 23. 18:01    
Olvasási idő: 2 perc

Van két jó és két rossz hírünk a Los Angeles Lakers szurkolóinak. A jó híreket Anthony Davis hozza, a rosszakat pedig a körülmények, de a cikkben bővebben is kifejtjük.

1. jó hír: Anthony Davis már régen látott csodálatos formában kosarazik.

Az elmúlt négy meccsén egyarán dobott legalább 30 pontot legalább 60 százalékos mezőnymutatóval, és mindegyiken leszedett legalább 16 lepattanót. Az elmúlt öt meccsen ilyen átlagokat hozott össze: 33,2 pont, 17,4 lepattanó, 2,2 gólpassz, 3 blokk, 2,2 labdaszerzés, 59,6 százalék mezőnyből. Ezt ki lehet tenni a falra. Ezt akarják látni a Lakers-szurkolók, és ez az az Anthony Davis, akiért mindent beáldozott a klubvezetés pár évvel ezelőtt.

2. jó hír: Történelmi estét játszott a Phoenix Suns ellen.

A Phoenix Suns elleni tegnapi mérkőzésen olyan számsort hozott össze, amitől egyrészt leesik mindenki álla, másrészt, amilyet még nem írtak fel a statisztikusok soha:

  • 37 pont
  • 21 lepattanó
  • 5 blokk
  • 5 labdaszerzés

Elég impresszív. Valójában annyira az, hogy senki sem játszott olyan meccset, amin elért egyaránt legalább 35 pontot, 20 lepattanót, illetve 5-5 blokkot és labdaszerzést, mióta a blokkokat és a labdaszerzéseket is számolják a statisztikusok, azaz az 1973-74-es szezon óta.

1. rossz hír: LeBron James pont nem játszott ezen az öt meccsen.

Úgy lenne igazán szép ez az egész, ha LeBron James és Anthony Davis együtt tudna remekelni, mint a 2019-20-as szezonban, hiszen a csapat felemelkedéséhez arra lenne szükség. Nem pedig arra, amit Davis már korábban is nyilatkozott egyszer, hogy tudja, ha James megsérül, neki akkor kel előlépnie, hiszen az ő párosuknak épp ez a lényege, hogy kiegészítik, segítik egymást. James visszatéréséről nincs biztos infó, de állítólag napokon belül újra pályán lesz. Remek volna a csapat szempontjából, ha Davis folytatná ezt a szárnyalást azután is.

2. rossz hír: Ez a történelmi este nem volt elég a Suns elleni győzelemhez

115-105-re nyert a Suns még úgy is, hogy Davis god mode-ban játszott.

11-6-os mérleggel így már a Suns áll a nyugati konferencia élén, a Lakers pedig a liga ötödik legrosszabb mérlegével, 5-11 tanyázik. Kétségtelen, az elmúlt 5 meccsen elért 3-2-es mutató javulást mutat, de pillanatnyilag azért még mindig figyelnie kell arra az aranysárga-liláknak, hogy a 2023-as elsőkörös draftcetlijüket viheti a New Orleans Pelicans, ha úgy alakulnak a dolgok.

Zajlanak az események a ligában, és a Sport TV-vel könnyen az NBA ütőerén tarthatjuk a kezünket.

Trash Talk: november 24., csütörtök 16:45, Sport1 (élő)

Alley-oop: november 26., szombat 22:00, Sport1 (élő)

Toronto Raptors – Dallas Mavericks: november 26., szombat 23:00, Sport1 (élő)

NBA Action: november 27., vasárnap 8:30, Sport1

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors: november 27., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)