Valódiak Steph Curry egészpályás kosarai? • SportTV

Valódiak Steph Curry egészpályás kosarai?

2022. 12. 07. 18:18    
Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt napokban megjelent egy videó a közösségi médiában, amelyen Steph Curry hanyag eleganciával bedob 5 egészpályás kosarat. Kérdezték róla az újságírók, és elmondta, hogyan is történt mindez.

Minden idők legjobb dobója. (Fotó: Getty Images)

Ez volt az a videó, ami az elmúlt napokban minden felületen, így facebookon, twitteren, YouTube-on és instagramon is szembejött mindenkivel, aki követi az NBA-t valamilyen szinten:

2022-ben Steph Curry lett a Sports Illustratednél az Év Sportszemélyisége, és a magazin címlapjára került. Ezzel kapcsolatban látogatta meg a Sports Illustrated, és a videót is a magazin csapata készítette.

Sőt, tegnap egy másik szögből is megmutatták a produkciót. Becsapós, itt a labda is végig látszik.

Ma már biztos, hogy ez egy vírusvideó, amit kifejezetten a következő lapszám népszerűsítéséért készítettek, és igen, telitalálat volt, mert talán Curry az egyetlen kosaras, akiről valamelyest még hihető is volt ez. Maga Steph Curry leplezte le magát, és azt mondta, számára már az is óriási elismerés, hogy akárcsak felmerült az emberekben, hogy valóságos. Jól szórakoztak a készítés közben, és azt hozzátette, hogy ha valaki kíváncsi a valóságra, kétszer tényleg bedobta.

Hogy miért hihették azt az emberek, hogy valós, és hogy miért lett az Év Sportembere Steph Curry?

Azért, mert a 2021-22-es szezonban ismét bajnoki címre vezette a Golden State Warriorst, a negyediket szerezték a nyolc év alatt lejátszott hat döntőjükön. Túltették magukat azokon a mélypontokon, amik a 2019-es döntővel, és az ottani sérülésekkel (Klay Thompson és Kevin Durant) kezdődtek, és két évig tartottak. Visszatértek a csúcsra.  Steph Curry pedig megszerezte azt a trófeát, aminek a hiánya miatt eddig egyedül kritika érhette: Ő lett a döntő MVP-je. A brillírozás azóta is megy, lassan 35 évesen is elképesztő formában játszik. 23 meccs után jelenleg épp 30 pontos átlaga van. Karrierje második legmagasabb mezőnyszázalékával dob (49,9 százalék), lélegzetelállító, amit a pályán művel. Ráadásul tavaly december közepén megelőzte Ray Allent, és hivatalosan is az NBA történetének legjobb tripladobója lett. Azóta az örömjátékával csak növeli az előnyét napról napra. Draymond Green pedig azt mondja róla a videóban, hogy karrierje legjobb formájában van épp az irányító.

Szóval tényleg, akár még hihető is lett volna, hogy neki még ezek a dobások is bemennek.

Az az egy a vicces, hogy a videó élesítése után játszotta épp az eddigi legrosszabb meccsét a szezonban. Minden bizonnyal téma lesz Curry a Trash Talkban és az Alley-oopban is, és a műsoraink mellett további remek meccseket ajánlunk erre a hétre:

Trash Talk: december 8., csütörtök 21:30, Sport2 (élő)

Miami Heat – Los Angeles Clippers: december 9., péntek 01:30, Sport1 (élő); 21:00, Sport1 (felv.)

Alley-oop: december 10., szombat 22:00, Sport1 (élő)

Miami Heat – San Antonio Spurs: december 10., szombat 23:00, Sport1 (élő); december 11., vasárnap 11:30, Sport2 (felv.)

NBA Action: december 11., vasárnap 21:00, Sport1

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns: december 11., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)