Több mint 500 óra élő darts és az összes nagy torna a Sport TV-n! • SportTV

Több mint 500 óra élő darts és az összes nagy torna a Sport TV-n!

Sport TV avatar Sport TV 2022. 12. 14. 13:14    
Olvasási idő: 2 perc

Hazai sporttelevíziós történelmet ír a Sport TV, amely egyedülálló módon az összes kiemelt PDC-torna sugárzási jogát megszerezte 2023-tól, így több mint 500 órányi élő dartsközvetítéssel várja a sportág rajongóit.

Peter Wright, az aktuális világbajnok. (Fotó: PDC)

Magyarországon egyedülálló dartscsomaggal kedveskedik nézőinek 2023-tól a Sport TV, hiszen a honi sporttelevíziózás történetében először fordul elő, hogy egy csatorna közvetítheti a PDC égisze alá tartozó összes kiemelt dartsversenyt, legyen szó rangsoroló tornákról vagy kiemelt, de a világranglistába nem számító viadalokról. A csatorna az itthon eddig is egyedülálló kínálatába 2023-tól beemeli a major tornák közé tartozó Players Championship Finalst, a The Masterst, illetve az Európa-bajnokságot, így összességében több mint 500 óra élő közvetítéssel várja majd a sportág szerelmeseit. Merthogy a korábban is a portfoliót erősítő, a nézők körében rendkívül népszerű viadalok, így a PDC-világbajnokság, a UK Open, a World Matchplay, a World Grand Prix, a Grand Slam of Darts, a The Masters, a Premier League Darts, a World Series of Darts, a World Series of Darts Finals, a magyar válogatott részvételével zajló World Cup of Darts (a nem hivatalos csapatvilágbajnokság) és a Grand Slam of Darts is a sportág magyarországi otthonán, a Sport TV-n lesznek láthatóak.

A 2023-as közvetítésfolyam tulajdonképpen már 2022. december 15-én 20 órától elkezdődik a Sport2-n, hiszen akkor kezdődnek meg a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság küzdelmei.

A londoni Alexandra Palace-ból több mint 110 órán keresztül, minden versenynapról élőben számolnak be a Sport1 és a Sport2 népszerű kommentátorai, így Bartha Zoltán, Fülöp László és Gyulai Miklós, őket pedig a jól ismert szakkommentátorok, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd segítik.

„Évek óta szerettük volna, ha minden fontos dartsverseny nálunk látható, a csillagok mostanra álltak úgy össze, hogy elmondhatjuk, igen, megcsináltuk – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője. – A rangos versenyek, a több mint ötszáz óra élő műsor, a remek kommentátorok és szakértők mind-mind bizonyítják, mi vagyunk a darts magyarországi otthona. Örülünk, hogy a sportág hazai meghonosításában játszott úttörő szerepünk után azt is elsőként mondhatjuk el magunkról, hogy az összes nagy tornát mi tudjuk megmutatni a sportág itthon is egyre bővülő rajongótáborának.”

PDC-dartsvilágbajnokság: december 15-től január3-ig kizárólag a Sport TV-n

Nyitónap:  december 15., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)