Soha senkinek nem volt olyan meccse az NBA-ben, mint tegnap Luka Doncicnak • SportTV

Soha senkinek nem volt olyan meccse az NBA-ben, mint tegnap Luka Doncicnak

2022. 12. 28. 10:34    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan meccset játszott tegnap Luka Doncic, amilyenre még nem volt példa az NBA történetében. A New York Knicks ellen dobott 60 pontot, leszedett 21 lepattanót, és kiosztott 10 gólpasszt, ilyet még senki sem csinált a liga történetében. Ráadásul a meccset is ő mentette meg.

Gratulálnak a varázslónak. (Fotó: Getty Images)

Az a Dirk Nowitzki tartotta tegnapig a Dallas Mavericks franchise rekordját 53 ponttal, aki karácsonykor szobrot kapott a Dallas Mavericks arénája előtt. Hangsúlyozzuk: Tegnapig. Ugyanis Luka Doncic már eddig sem épp unalmas NBA-pályafutása legnagyobb varázslatát mutatta be a New York Knicks ellen. 60 pontot dobott – ami egyébként szezoncsúcs eddig az NBA 2022-23-as szezonjában.

A lepattanókat is gyűjtötte szép számmal, egészen pontosan 21-et, és a 10 gólpasszának köszönhetően megszerezte karrierje 52. tripla-dupláját. Akinek leesett az álla a 21 lepattanó hallattán, az érzékeny a statisztikákra, és nagyon helyesen fel is mérte, hogy a 20 lepattanó feletti tripla-duplák nem minden naposak. Sőt, nemhogy nem minden naposak, de konkrétan, még soha senkinek nem jött ez össze a ligában.

Luka Doncic tehát történelmet írt!

Ráadásul úgy nyert a Mavericks, hogy a rendes játékidő vége előtt fél perccel még kilencpontos hátrányban volt. Majd jött egy Christian Wood-hármas, egy Doncic 2+1, egy Dinwiddie-tripla, és egy rafinált, szerencsés szándékosan kihagyott büntetőből visszarakott kosár Doncictól, amivel ikszre hozták a 48 percet a fél perc alatt 3 pontot szerző Knicks ellen. Így lett 115-115 a rendes játékidő. A hosszabbításban nyert a Mavericks, és Doncic megszerezte a 60. pontját is. Az elmúlt 20 évben 13.884 alkalommal volt az NBA-ben olyan, hogy 35 másodperccel a vége előtt legalább 9 ponttal vezetett az egyik csapat, és mind a 13.884 alkalommal nyert is a vezető együttes…

Szóval Luka és a Mevricks ebben is történelmet írt.

A meccs összefoglalója:

A rendes játékidő végjátéka:

Luka mestermunkája:

A twitter felrobbant természetesen, és csak egy olyan játékost emelnénk ki, aki egész pályafutása során össze lesz valamelyest kötve Donciccsal. Ő Trae Young, akit a draft napján cserélt a Mavericks az Atlanta Hawkshoz Luka Doncicért. „Luka csak jól érzi magát. KÖNNYŰ ez a játék.”

Picit olyan érzése van, hogy elkezdhetik leporolni a következő helyet Nowitzki szobra mellett…

Aki pedig szeretne NBA-t nézni az óév utolsó napjaiban és az újév első napján, annak jó híreink vannak. A menü így néz ki:

Trash Talk: december 28., szerda 19:00, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Los Angeles Clippers: december 30., péntek 1:30, Sport1 (élő); 17:30, Sport2 (felv.)

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers: december 31., szombat 21:00, Sport1 (élő)

NBA Action: január 1., vasárnap 13:00, Sport1

Alley-oop: január 1., vasárnap 19:30, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Boston Celtics: január 2., hétfő 2:00, Sport1 (élő)