LeBron James és Kevin Durant áll az élen az All-Star-szavazáson • SportTV

LeBron James és Kevin Durant áll az élen az All-Star-szavazáson

2023. 01. 06. 18:44    
Olvasási idő: 2 perc

Történhet bármi LeBron James és Kevin Durant akkor is a szurkolók kedvence marad, de ez nem meglepő, hiszen a játékukkal rá is szolgálnak erre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ők vezetik az All-Star-szavazást a keleti és nyugati konferenciában.

A 2018-as All-Staron egy csapatban szerepelt James és Durant. (Fotó: Getty Images)

LeBron James 20. szezonját játssza, és a korábbi 19 szezonjában egyetlenegy All-Star-gálát hagyott ki, még az elsőt, 2004-ben. Ha 2023-ban pályára lép Salt Lake City-ben, beéri a 19-szeres All-Star-szerepléssel csúcstartó Kareem Abdul-Jabbart. A jelenleg is aktív szupersztárok közül Kevin Durant és Chris Paul követi Jamest, ők 12-12-szer léptek parkettre a szezonfelező gálán. Durant idén is pazar formában van, nem meglepő, hogy nem feledkeztek el róla a szurkolók.

Ugyanis James és Durant vezeti az All-Star-szavazást az első részeredmények alapján.

Ha ez így marad, zsinórban harmadik alkalommal rendeznek majd Team LeBron – Team Durant csatát, de Durant 2021-ben és 2022-ben is kénytelen volt kihagyni a találkozót. Az előző kettőn LeBron James csapata nyert, ahogyan az is igaz, hogy mióta bevezették a darftolós formátumot, mindig James csapata diadalmaskodott. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy a két szupersztár utoljára a 2019-es All-Star-meccsen lépett pályára ugyanazon a meccsen, az alapszakaszban pedig 2018. december 25-én.

Ne menjünk azonban még ennyire előre! Hiszen azért többen is szorosan követik a két listavezetőt, keleten Giannis Antetokounmpo (aki kétszer már volt CSK) mindössze 120 ezer szavazattal van lemaradva Durant mögött, míg Jamest Steph Curry követi durván 400 ezres hátránnyal. Tehát az sem lenne meglepetés, ha végül nyernének, és az sem, ha valaki egy erős hajrával befogná őket.

A nézői szavaztok 50 százalékot számítanak a kezdőcsapatok kialakításakor, további 25-25 százalékot a játékosok és az újságírók szavazatai számítanak bele az összesítésben. A szurkolóknál mindenesetre jelenleg nyugatról a LeBron James, Nikola Jokic, Anthony Davis, Steph Curry, Luka Doncic ötös, míg keletről a Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Kyrie Irving, Donovan Mitchell ötös tűnik befutónak. A két csapatkapitány közülük, és az edzők által kiválasztott hét-hét keleti és nyugati cserejátékosból draftolnak majd.

A szavazás január 21-ig tart, az NBA applikációban és az nba.com felületén lehet voksolni, az All-Star-meccset pedig február 19-én rendezik Salt Lake Cityben, és a Sport TV-n természetesen élőben közvetítjük majd. Addig is van NBA-s tartalom bőven a csatornáinkon:

Dallas Mavericks – Boston Celtics: január 6., péntek 21:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: január 7., szombat 23:00, Sport1 (élő)

San Antonio Spurs – Boston Celtics: január 8., vasárnap 0:00, Sport1 (élő); 10:45, Sport1 (felv.)

NBA Action: január 8., vasárnap 21:00, Sport1

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers: január 8., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)