Peter Wright minden második vb-t meg akar nyerni • SportTV

Peter Wright minden második vb-t meg akar nyerni

2023. 01. 09. 09:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A rosszul sikerült PDC-világbajnokság után Peter Wright újra éhes a sikerre, és ha hinni lehet neki, még ebben az évtizedben több mint megduplázza vb-címei számát.

Peter Wright lehet a héten induló World Series of Darts-sorozat első állomásán, Bahreinben az egyik főszereplő. Nem csupán azért, mert itt feledtetheti rossz világbajnoki szereplését, de azért is, mert a minap merész tervvel állt elő. Miután persze bocsánatot kért az Alexandra Palace-ban történtek miatt…

„Egyszerűen nem volt megfelelő a felkészülésem. A feleségemmel, Jóval nehéz helyzetben voltunk. Csak két nappal a torna előtt lett jól. Utána meg kevés idő maradt a megfelelő felkészülésre” – jelentette ki a közönségkedvenc skót. Joanne Wrightot november közepén erős fájdalmakkal vitték kórházba, és eleinte a pontos diagnózist sem sikerült felállítani. Majd az epehólyag eltávolítása után kiderült, az epevezetékben lyuk keletkezett, és folyadék szivárgott ki. A helyzet megoldása egy hónapot vett igénybe.

„Most már újra győzelemre éhes vagyok – jelentette ki Wright. – 2020-ban és 2022-ben nyertem, úgy gondolom, 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban újra nyerek, így ötszörös világbajnok leszek. A köztes időben diadalmaskodhatnak a többiek is… A mostani döntőt láttam, örültem Smith sikerének. Michael van Gerwent viszont kicsit sajnáltam. Addig ő volt a torna legjobb játékosa, de sajnos a korábbi körök játékát nem tudta megismételni a fináléban.”

A Sport TV csütörtökön és pénteken élőben közvetíti a Bahrein Darts Masterst.