Michael Smith bemutatkozik világbajnokként • SportTV

Michael Smith bemutatkozik világbajnokként

2023. 01. 11. 11:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Elkészítették a csütörtök-pénteken sorra kerülő Bahrain Darts Masters sorsolását. A tornán Michael Smith először lép dobóállásba regnáló PDC-világbajnokként.

Michael Smith a bahreini Abdulnaszer Juszuf ellen lép elsőként színpadra a PDC világbajnokaként – derült ki a Bahrain Darts Masters szerdai sorsolásán. A World Series of Darts idei első állomásán nyolc PDC-s elit játékos szerepel, mindannyian ázsiai rivális ellen kezdenek a 16-os főtáblán. A legismertebb kihívó Paul Lim, a sportág szingapúri legendája, rá Gerwyn Price vár az alsó ágon. A tábla ugyanezen felében szerepel egy másik hazai versenyző, Baszim Mahmud, aki egy helyi selejtezőből került be a mezőnybe, civilben pedig a fővárosban, Manamában dolgozik bankárként. Neki sem lesz könnyű dolga, neki Jonny Clayton jutott a negyeddöntőbe jutásért. Az alsó ág egyébként a nehezebb, legalábbis a világbajnokok tekintetében, hiszen innen már hárman (Price mellett Peter Wright és Rob Cross) is nyertek az Alexandra Palace-ban, míg „fentről” Smith mellett csak Raymond van Barneveldet koronázták meg.

Az első bahreini PDC-eseményen a történelmi első mérkőzést Dimitri Van Den Bergh és a filippínó Alain Abiabi vívja, majd a csütörtöki nyitó napon jön még a többi nyolcaddöntő, pénteken pedig a legjobb nyolctól eljutunk a végső győztesig.

A Sport TV csütörtökön és pénteken is 17 órától élőben közvetíti a Bahrain Darts Masterst.

Fotó: pdc.tv