Van Gerwen jetlaggel is képes nyerni • SportTV

Van Gerwen jetlaggel is képes nyerni

2023. 01. 21. 10:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael van Gerwennek nem csupán az ellenfelekkel, de az átállási nehézségekkel is meg kell küzdenie a koppenhágai Nordic Darts Mastersen.

Michael van Gerwen viszonylag simán, 6-3-ra megnyerte az Andreas Harrysson elleni bemutatkozó mérkőzését a Nordic Darts Mastersen, de megkockáztatható, nem a svéd játékos volt a legnagyobb riválisa péntek este. Hanem a saját szervezete. A Michael Smith ellen elveszített világbajnoki döntő óta először dobóállásba lépő holland ugyanis elképesztő jetlaggel küzdött a színpadon.

„Valószínűleg a mostani volt a valaha volt legrosszabb felkészülésem egy mérkőzésre – vallotta be a háromszoros világbajnok. – De játszani akartam, ahogyan a PDC is azt szerette volna, hogy játsszak, így gondoskodnom kellett arról, hogy minden összejöjjön. Összejött. Pont elég időm volt, hogy ideérjek.” Merthogy az útja meglehetősen kalandos volt Koppenhágáig. A vb-finálé után ugyanis elutazott a családjával Curacaóra (emiatt hagyta ki a Bahrain Darts Masterst) vakációzni, a visszaút pedig összesen 16 órásra sikeredett, benne egy kiadós várakozással az amszterdami reptéren, a Schipholon.

„De nem panaszkodom. Ha nem akartam volna játszani, visszaléphettem volna – jelentette ki Van Gerwen. – Az ünnepek körüli őrült hajtást mindenképpen családi körben akartam kipihenni. Meg kellett találni az egyensúlyt. Akad, aki nem ment el szabadságra, szerintem nekik fájdalmaik lesznek. Április végén, május elején nagy lesz rajtuk a nyomás…”

A jetlaggel küzdő MvG szombaton Peter Wright ellen vív negyeddöntőt. Tavaly hatból hatszor verte meg a skótot, a lejátszott 54 legjükből 44-et nyert meg.

A Sport2-n 13 órától a negyeddöntőket, 20 órától pedig az elődöntőket és a finálét sugározzuk Koppenhágából.