Az All-Staron harmadszor lesz Team LeBron - Team Giannis meccs • SportTV

Az All-Staron harmadszor lesz Team LeBron – Team Giannis meccs

2023. 01. 27. 17:07    
Olvasási idő: 2 perc

A történelem harmadik Team LeBron vs Team Giannis meccsét követhetjük majd az All-Star-gálán. Már azt is tudjuk, kik alkotják majd a kezdőcsapatokat, ha pályára tudnak majd lépni. Kapaszkodjatok meg, mert a két csapatkapitány közvetlenül a meccs előtt választja ki majd a társait.

Az biztos, hogy LeBron James és Giannis ANtetokounmpo nem lesznek egy csapatban. (Fotó: Getty Images)

Amikor 2018-ban bevezették a csapatkapitányos All-Star-meccseket, azaz amikor először nem kelet és nyugat legjobbjai csaptak össze, azzal példáloztunk, hogy olyan lesz ez a kiválasztás, mint kosáredzésen a fehér és sötét pólósok kiválasztása. Azután az NBA tévéműsort szentelt az All-Star-draftnak, ami sok-sok izgalmat tartogatott. Most csavarnak még egyet a hype gombon, és bevezetik azt a rendszert, hogy közvetlen a meccs előtt történik majd meg a kiválasztás, és természetesen ezt is közvetíti majd a tévé. Természetesen ez azt jelenti, hogy a mezeket is csak akkor osztják ki a játékosoknak. Jó móka lesz.

Nem ez a nagy hír, hanem az, hogy már tudjuk a két csapat nevét: Team James és Team Giannis. 2019 és 2020 után harmadszor rendezik meg ezt a párharcot. LeBron James százszázalékos a csapataival, hiszen eddig mind az öt ilyen lebonyolításban zajló meccsen CSK volt, és mindet meg is nyerte. Ha nem sérül lesz, rekorder lesz majd az All-Staron, hiszen 19. alkalommal léphet pályára a szezonfelezőn, ennyiszer ez soha senkinek sem sikerült még. Kareem Abdul-Jabbar is 19-szeres All-Star (ebben ketten lesznek csúcstartók), de ő egyszer nem tudott játszani.

James és Giannis nem lesz egy csapatban, de azt már tudjuk, ki lett az a nyolc játékos, akiket a szurkolók, a játékosok és a média együttesen kezdőnek választott:

Keletről Kevin Durant, Jason Tatum, Kyrie Irving és Donovan Mitchell, míg nyugatról Nikola Jokic, Zion Williamson, Steph Curry és Luka Doncic. Első bálozó nincs köztük, de azt muszáj megjegyezni, hogy Kevin Durant és Steph Curry 13., illetve 9. alkalommal All-Starok. Nem igazán lehet vitatkozni a döntéssel, de ha nagyon akarunk, tudunk olyan példát, ahol másnak is volt/lett volna esélye a kezdők közé kerülni:

  • Joel Embiidet a játékosok Jayson Tatum, a média Kevin Durant helyett szavazta volna kezdőnek, de összesítésben végül negyedik lett.
  • Kyrie Irving helyét a média inkább Tyrese Haliburtonnak vagy Jaylen Brownnak adta volna.
  • Zion Willamson helyén a szurkolók Anthony Davist, a média Domantast Sabonist látta volna inkább.

Zion Williamson január 2., Kevin Durant pedig január 8. óta nem lépett pályára, így könnyen lehet, hogy végül Embiid, illetve Davis vagy Sabonis is helyet kap a kezdők között.

A mezek pedig így néznek majd ki:

A Sport TV természetesen élőben közvetíti majd az All-Star-hétvége szombati és vasárnapi programját is. Addig is készülünk meccsekkel bőven, ezen a hétvégén például az AMC Mikrón is közvetítünk két élő mérkőzést is.

Phoenix Suns – Dallas Mavericks: január 28., szombat 0:00, Sport1 (felv.)

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets: január 28., szombat 21:00, AMC Mikro (élő); január 29., vasárnap 0:00, Sport1 (felv.); január 29., vasárnap 11:00, Sport1 (felv.)

NBA Action: január 29., vasárnap 10:30, Sport1

Alley-oop: január 29., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)

Charlotte Hornets – Miami Heat: január 29., vasárnap 19:00, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport2 (felv.)