Ha Doncic így folytatja, Dirk Nowitzki minden csúcsát átírja Dallasban • SportTV

Ha Doncic így folytatja, Dirk Nowitzki minden csúcsát átírja Dallasban

2023. 01. 31. 17:20    
Olvasási idő: 2 perc

A szlovén zseni 53 pontot szórt a Detroit Pistons ellen. Ez volt a szezonban a negyedik ötven pont feletti mérkőzése, karrierje során pedig az ötödik. Brutális formában van a még mindig csak 23 éves a szupersztár. Wonderboyt nem lehet nem szeretni.

Nem kell megeröltetnie magát, úgy is jönnek a pontok. (Fotó: Getty Images)

Dirk Nowitzki 2004. december másodikán dobta karriercsúcsát, 53 ponttal terhelte meg a Houston Rockets kosarát. Karrierje során háromszor érte el az ötven pontos határt, kétszer az alapszakaszban, egyszer a rájátszásban. Ő a Mavericks történetének elsőszámú ikonja, aki 21 szezon alatt 1667 meccset játszott a klub színeiben és 35223 pontig jutott (ezek az alapszakasz és a rájátszás összesített számai). Nagyon sokat kellett valakinek letennie az asztalra, ha utol akarja érni a dallasi szurkolók szívében.

DE

Luka Doncic elég jól halad azért ezen az úton, ő tegnap már ötödik ötven feletti meccsét mutatta be a Mavericks mezében. Tegnap 53 pontot dobott a Detroit Pistons ellen. Ebben a szezonban ez már a negyedik ötven feletti meccse volt a szezonban, az elmúlt ötven év negyedik játékosa lett Michael Jordan, Kobe Bryant és James Harden után, aki január végéig legalább négyszer így megszórja magát. Ráadásul alig egy hónapja egy hatvanas teljesítménnyel is előrukkolt.

A meccset meg is nyerte a Dallas a liga egyik leggyengébb csapata ellen, hiába ért el 29 pontot Bojan Bogdanovic. Még az is belefért Doncicnak, hogy a Pistons egyik asszisztensével, Jerome Allennel is összeakassza a bajuszt.

Doncicra visszatérve, február 28-án még csak 24 éves lesz, de már a mostani ötödik szezonjában is a lehető legszűkebb ligaelithez tartozik. 33,4 pont, 8, 9 pattanó és 8,3 gólpassz az átlaga, amivel ott van az MVP-esélyesek között Nikola Jokiccsal, Giannis Antetokoounmpóval, Joel Embiiddel, vagy Jayson Tatummal. Karrierje során az alapszakaszban pont 8500 pontnál jár pillanatnyilag, és a rájátszásban is hozzátett már ehhez 911-et. Ha ilyen töretlenül fejlődik, sok-sok évig Texasban marad, és nyer egy-két bajnoki címet, akkor lehet, hogy lesz majd még egy szobor a csarnok mellett Nowitzkié mellett.

Így készül ezen a héten NBA-vel:

Trash Talk: február 2., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers: február 3., péntek 4:00, Sport1 (élő); 16:00, Sport1 (felv.); 22:30, Sport2 (felv.)

Alley-oop: február 4., szombat 23:00, Sport1 (élő)

Brooklyn Nets – Washington Wizards: február 5., vasárnap 0:00, Sport1 (élő);

NBA Action: február 5., vasárnap 17:15, Sport2

Charlotte Hornets – Orlando Magic: február 5., vasárnap 19:00, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport2 (felv.)