A duplázás a cél a GOG ellen • SportTV

A duplázás a cél a GOG ellen

2023. 02. 08. 16:55    
Olvasási idő: 2 perc

A vb után újra beindul a nemzetközi klubkézilabdázás gépezete: kedden teljes El-fordulót bonyolítottak le, szerdán-csütörtökön következik a BL alapszakaszának 11. játéknapja. Mi az első napon a magyar rekordbajnok meccsét közvetítjük, amelyen több friss világbajnok is pályára lép, valamint a román bajnok portugáliai vendégjátékáról számolunk be.

A Nenadics-csodagól Odensében. Jó volna most nem az utolsó pillanatig izgulni… (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–GOG

A Veszprém 16 ponttal második, csak kevésbé jó gólkülönbségével szorul a PSG mögé, a GOG kilenc ponttal az 5. a BL A-csoportjában.  A magyar rekordbajnok szoros mérkőzésen 31–30 győzött októberben a dániai első találkozón, Petar Nenadics utolsó másodperces góljával.
A magyar rekordbajnok december égén súlyos térdsérülés miatt egy időre elvesztette jobbátlövő klasszisát, Omar Jahját.
Öt vb-érmet szerző klasszis is pályára léphet a találkozón,  Rodrigo Corrales (Veszprém) bronzot nyert a spanyolokkal, Kentin Mahé meg ezüstöt a franciákkal. Ugyancsak a veszprémiektől Rasmus Lauge Schmidt, a hazaiaktól meg Lukas Jörgensen, valamint Simon Pytlick világbajnoki aranyat vehetett át a dánokkal.
A múlt hét végén a GOG 30–26-ra kikapott a dán bajnokságban az Aalborgtól, a Veszprém most kezdi újra tétmérkőzési sorát a vb óta.
„A csapat komoly átalakuláson ment keresztül, meghatározó játékosok távoztak az előző kiíráshoz képest, elég, ha csak Bergerud kapusra, Hallgrimssonra vagy Mathias Gidselre gondolunk. Az érkezők névsorát erősíti például a svéd kapus Tobias Thulin, a Bajnokok Ligájában eddig 26 találatot jegyző Oskar Vind Rasmussen vagy Nejc Cehte, aki a Hannovertől érkezett. Emellett számos fiatal tehetség került fel az első csapathoz, akik bizonyítottak is. Ezt jól mutatja az, hogy a 20 éves irányítóval, Christoffer Dreyerrel és a 18 éves jobbátlövővel, Emil Tonnesennel is szerződést hosszabbított a klub. A fiatalok mellett még a rutinos beálló, Anders Zachariassen is új szerződést kapott” – mutatta be az ellenfelet a veszprémiek honlapja.
A Telekom öt hazai meccséből négyet megnyert, egyszer remizett, remélhetőleg a harmadik fajta eredmény szóba sem kerülhet szerdán este a Veszprém Arénában.

Kapcsolódó

Veszprém–GOG kupamúlt

Összesen: 3 mérkőzés–3 Veszprém-győzelem–0 döntetlen–0 GOG-siker / 81–70-es gólkülönbség. Veszprémben: 1–1–0–0 / 26–21. Az első mérkőzés: Bramac SE Veszprém–GOG Gudme 26–21 (14–9). Veszprém, 1992. 4. 12., KEK-elődöntő. A legutóbbi mérkőzés: GOG–Telekom Veszprém KC 30–31 (14–16). Odense, 2022. 10. 5., BL-csoportkör.

PORTO–DINAMO

A Dinamo az A-csoport negyedik helyén áll 11 ponttal, a Porto az utolsó, egyetlen pontocskával. A román együttesnek két pontra van szüksége, hogy továbbjusson a csoportból, először fennállása óta. A hazaiaknak meg ma a halvány remény fenntartásához kellene feltétlenül győzniük. Első meccsüket a bukarestiek nyerték meg otthonukban (32–27). A két házi gólkirály Andrej Akimenko (Dinamo) 65 találattal, illetve Victor Acturriza 39 góllal. A Porto a múlt héten a Viseu legyőzésével jutott a nemzeti kupa nyolcaddöntőjébe, míg a Dinamo a vb óta két bajnokit is megnyert Nagyváradon (38–28) és Temesváron (35–24).

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 11. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–GOG (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)­; Sport1 20:45 FC Porto–Dinamo Bucuresti (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)