Rajtol a foci BL tavaszi szezonja a Sport TV-n • SportTV

Rajtol a foci BL tavaszi szezonja a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 02. 13. 17:10    
Olvasási idő: 2 perc

A kézilabda Bajnokok Ligája meccsei után a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi küzdelmei is visszatérnek keddtől a Sport TV-re. Az első találkozó egy ígéretesnek tűnő Milan-Tottenham derbi lesz. Közben a férfi kézi BL-ben kulcsfontosságú meccseket vív a Szeged és a Veszprém, ezeket is a Sport TV közvetíti.

Az AC Milan edzőközponjában ezekkel a labdákkal edzenek a Milan játékosai. (Fotó: Getty Images)

A kézilabdázók után a labdarúgók is elkezdik a Bajnokok Ligája tavaszi szezonját. A sorozatokat közvetítő Sport TV hétköznapjai ismét tele lesznek BL-közvetítésekkel. A labdarúgók kedden és szerdán vívják a nyolcaddöntőket, közben a férfi kézilabdázók szerdánként és csütörtökönként játsszák a csoportmeccsek utolsó három fordulóját.

Labdarúgó Bajnokok Ligája

A BL legjobb 16 csapatának nyolcaddöntőit összesen nyolc játéknapon rendezik februárban és márciusban, az odavágókra február 14-15-én és 21-22-én, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor. A Sport1-en az első tavaszi foci BL-mérkőzés a Milan és a Tottenham rangadója lesz február 14-én, kedden. A két sztárcsapat számára a BL-ben való jó szereplés különösen fontos az utóbbi időszak gyengébb meccsei után. A Rossonerik és a Spurs meccsét Méhes Gábor közvetíti. Február 15-én, szerdán a BL két igazi meglepetéscsapata néz farkasszemet egymással. Az az FC Bruges, amely a Bayer Leverkusent és az Atlético Madridot is meg tudta előzni a csoportban, illetve az a Benfica, amely csoportelső tudott lenni úgy, hogy egy négyesben volt a PSG-vel és a Juventusszal. A mérkőzés kommentátora Faragó Richard lesz.

A BL-nyolcaddöntő leghangulatosabb derbije a szurkolói odaadás szempontjából szinte biztosan az Eintracht Frankfurt és a Napoli párharca lesz. Ennek első felvonását Németországban vívják a felek február 21-én, a Sport1-en közvetített meccset Faragó Richard kommentálja. Másnap az Internazionale és a Porto is bemutatkozik a BL egyeneskieséses szakaszában, az odavágóra Milánóban, a San Siróban kerül sor. A meccset a Sport2-n élőben lehet majd követni Fülöp László kommentálásában.

Milan – Tottenham: február 14., kedd 20:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

FC Bruges – Benfica: február 15., szerda 20:00, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Eintracht Frankfurt – Napoli: február 21., kedd 20:00, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Internazionale – FC Porto: február 22., szerda 20:00, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Kézilabda Bajnokok Ligája

Miközben a labdarúgók a nyolcaddöntőben csapnak össze, a férfi kézilabda BL-ben a csoportkör utolsó három, kiemelten fontos fordulója zajlik. A sorozatban érintett két magyar sztárcsapat, a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged is komoly rangadókat vív például a Kiel, a Magdeburg, a Barcelona vagy a PSG ellen. A Veszprém számára a tét, hogy meg tudja-e őrizni csoportmásodik helyét, és így azonnal negyeddöntősnek mondhatja-e majd magát, míg a Szeged előrébb lépne a csoportban jelenleg elfoglalt ötödik helyénél.

OTP Bank-Pick Szeged – THW Kiel: február 16., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Magdeburg – Telekom Veszprém: február 16., csütörtök 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Barcelona – OTP Bank-Pick Szeged: február 22., szerda 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Telekom Veszprém – FC Porto: február 23., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

OTP Bank-Pick Szeged – Nantes: március 1., szerda 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

PSG – Telekom Veszprém: március 1., szerda 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán