Egy szegedi bravúrpont nagyon kellene! • SportTV

Egy szegedi bravúrpont nagyon kellene!

2023. 02. 22. 18:12    
Olvasási idő: 2 perc

Még két forduló van hátra a férfi kézilabda BL alapszakaszából. A sors(olás) úgy hozta, hogy két csapatunk most eltérő napon lép pályára. Szerdán a szegedieken a sor, akik a világ legjobb csapatához utaznak (még ha a Super Globe-t nem is a Barca nyerte meg tavaly decemberben...). A Tisza-partiak célja az ötödik hely megszerzése lehetne, de ahhoz jó lenne legalább egy csoda-pont Katalóniából…

Carlos Pastor, Dean Bombac és Mikler Roland alighanem a sikeres taktikán töpreng a Palau Blaugranában… (Fotó: pickhandball,hu)

KIEL–CELJE (B-csoport)

A múlt heti szegedi vereséggel a Kiel kiesett a közvetlen negyeddöntőt jelentő második helyért folyó harcból, jelenleg a negyedik 14 ponttal, kettővel kevesebbel a Nantes-nál.  A Celje lett az elmúlt forduló legszerencsétlenebb csapata, mert 15 másodperccel a vége előtt kapott góllal vesztett otthon a csúcsfavorit Barcától.
A hatpontos szlovén bajnoknak dupla bravúrre lenne szüksége, hogy elcsípje a még továbbjutó 6. helyet: nyernie kellene Kielben és megverni otthon az Aalborgot, mellette reménykedve benne, hogy ebben a körben a sereghajtó Elverum is elcsípi az Aalbogot. (Az akár a debreceniek is tapasztalták, hogy a skandinávok képesek bármikor bármilyen eredményre, amelyik mindkettejük számára megfelelő…)
A második fordulóban amúgy a Celje egyszer már megverte – igaz, otthon – a Kielt  38–36-ra, annak idején ez az eredmény szenzáció számba ment – most még nagyobbat durranna…
A celjei Aleks Vlah 81 góljával jelenleg a BL-góllövőlista éllovasa, a Kiel legeredményesebbje Harald Reinkind 49 találattal.
A Kiel harmadik a Bundesligában a Hamm elleni 40–29-es győzelmet követően, a Celje vezeti a szlovén pontvadászatot, 34–29-re nyerve Ormozon.
„A Celje nyomás nélkül jön hozzánk, és nincs vesztenivalója. Akkor vannak a legmagasabb szinten, amikor csak szabadon játszhatnak. Vereséget szenvedtünk Celjében, és szerdán mindenképpen helyre kell hoznunk és szeretnénk is. De ez nem lesz könnyű. A Celje a hetedik a tabellán, de fiatal, minőségi csapata van, amelynek játékosai szeretnek kézilabdázni” – mondta Ivan Zarabec, a Kiel irányítója.

BARCA–SZEGED (B-csoport)

Celjében a rekordgyőztes, címvédő Barca lőtte 24–27 után az utolsó négy gólt, fantasztikus fordítást produkálva, 21-re növelve megszakítás nélküli veretlen mérkőzéseinek sorozatát. 11 győzelemmel és egy (Kiel elleni) döntetlennel a Barca már megerősítette negyeddöntő státusát, ha csak egy pontot is szerez, övé a csoportelsőség is. A Szeged múlt heti győzelmével véglegesítette továbbjutását, jelenleg 5., két ponttal a Kiel mögött, de pontazonossáságnál a jobb egymás elleni eredmény a németek javára döntene. Fordított párosításban Szegeden az akkor vendég Barca 35–28-ra nyert, ez volt 16. győzelme 21 egymás elleni meccsből (ld. keretes statisztika). A szegediek legutóbbi, s egyben egyetlen barcelonai győzelme 2008-ban született.
Az Huesca elleni 35–32-je a 18. győzelme volt a spanyol ligában, amellyel továbbra is 10%-os éllovas, a Szeged a múlt héten nem játszott a magyar bajnokságban.
„A Szeged elleni meccs nagyon nehéz lesz. Nagyon más játékot várunk, mint az első szeptemberi játék. Sokat fejlődtek az elmúlt hetekben. Sokféle dolgot csinálnak támadásban, átlövésekkel és a vonalon történő játékban is” – nyilatkozta Luis Frade, a katalánok beállósa az EHF BL-honlapján.

Kapcsolódó

Szeged–Barca kupamúlt

Összesen: 20 mérkőzés–5 Szeged-győzelem–0 döntetlen–15 Barca-siker / 494–558-as gólkülönbség. Szegeden: 10–3–0–7 / 240–245. Az első mérkőzés: Szeged SC–FC Barcelona 27–22 (15–11). Szeged, 1977. 11. 10., KEK-elődöntő. A legutóbbi mérkőzés: Barca–MOL-Pick Szeged 30–28 (13–15). Barcelona, 2020. 2. 29., BL-csoportkör.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 13. forduló. Sport1 18:30 THW Kiel–RK Celje Pivovarna Lasko (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport2 20:30 Barca–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)