Nézd meg a Fradi legendás BL-meccseit Hajdu Attilával és Vincze Ottóval! • SportTV

Nézd meg a Fradi legendás BL-meccseit Hajdu Attilával és Vincze Ottóval!

Sport TV avatar Sport TV 2023. 02. 24. 17:00    
Olvasási idő: 2 perc

A Ferencváros óriási bravúrt hajtott végre, amikor az 1995-96-os szezonban bejutott a Bajnokok Ligájába, és ott kiváló eredményeket ért el. A Fradi mostani EL-szereplése kapcsán lehet egy kicsit nosztalgiázni, és az AMC Mikrón meg lehet nézni az egykori a legendás meccseket két főszereplő, Hajdu Attila és Vincze Ottó kommentálásában.

Talán soha senki sem feledi el azt a pillanatot, amikor 1995-ben a Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva az Anderlecht legyőzésével bejutott az akkor még csak 16 csapatos BL-főtáblára. Egy ország ámult, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitómeccsén a zöld-fehérek 3-0-ra nyerni tudtak a svájci Grasshoppers otthonában úgy, hogy Vincze Ottó két gólt szerzett, Hajdu Attila pedig tizenegyest védett. Hihetetlenül hangozhat, de Hajdu Attila és Vincze Ottó nem nézte vissza azt a találkozót (valójában egyiket sem) addig, míg be nem ültek a hangalámondóba kollégáink mellé nosztalgiázni. Arra kértük ugyanis korábban őket, hogy nem csak ezt a meccset, hanem mind a hatot nézzék meg a kommentátorokkal, és osszanak meg velünk olyan történeteket, amelyekről csak azok tudhattak eddig, akik ott voltak a pályán, benn lehettek az öltözőben. Ezek a közvetítések most láthatóak lesznek az AMC Mikrón.

A svájci bajnok mellett a csoportban helyet kapott a bivalyerős, aktuális BL-címvédő Ajax Amsterdam és a Raúllal, Zamoranóval, Hierróval felálló Real Madrid is, tehát igazi sztárparádénak számítottak ezek a derbik. Ha valaki nem emlékezne pontosan a meccsek végeredményeire, nem árulnánk el most azokat, de azt muszáj megjegyezni, hogy a Fradi végül 5 pontot szerzett a csoportban, és nem csak a Grasshoppers ellen sikerült a bravúr Novák Dezső tanítványainak.

Érdemes néha felidézni ezeket a felejthetetlen meccseket, és kiváló apropót ad a nosztalgiázásra a Ferencváros idei EL-szereplése és az, hogy 19 év után újra játszhat majd tavasszal magyar csapat a nemzetközi kupákban. A zöld-fehérek ellenfele az Európa Liga legjobb 16 csapata között a német Bayer Leverkusen lesz.

„1995-ben az egész ország szurkolt a Fradinak, hihetetlen élményekkel gazdagodtunk mi szurkolók, hiszen a legnagyobb világsztárok ellen láthattuk a kedvenceinket, akik nagyon sok szép pillanatot okoztak nekünk. Van tehát párhuzam az akkori és a mostani Fradi között; minden várakozást felülmúltak, bravúrokat értek el. Ezért gondoltuk azt, hogy nosztalgiázunk egy picit, és elővesszük ezeket a meccseket. Talán azt mondanunk sem kell, milyen értékes információkat oszthat meg velünk két ilyen bennfentes, mint Attila és Ottó, akik nem pusztán a résztvevői, de hősei voltak annak a sorozatnak” – árulta el Szaniszló Csaba, az AMC Networks International digitális projektjeinek vezetője.

Az összes nagy alkalmazásáruházban ingyenesen letölthető, de weben is elérhető AMC Mikróra péntektől kerülnek majd fel a mérkőzések pontosan olyan sorrendben, ahogyan egykor játszották azokat.

A mérkőzések az alábbi időpontoktól lesznek elérhetők az AMC Mikrón:

Grasshoppers – Ferencváros (1995. 09. 13.): február 24-én 18:00-tól az AMC Mikrón

Ferencváros – Ajax (1995. 09. 27.): február 27-én 18:00-tól az AMC Mikrón

Real Madrid – Ferencváros (1995. 10. 18.): március 1-jén 18:00-tól az AMC Mikrón

Ferencváros – Real Madrid (1995. 11.01): március 3-án 18:00-tól az AMC Mikrón

Ferencváros – Grasshoppers (1995. 11. 22.): március 6-án 18:00-tól az AMC Mikrón

Ajax – Ferencváros (1995. 12. 06.): március 8-án 18:00-tól az AMC Mikrón

Aki a meccseken elhangzó információkon kívül további érdekességekre kíváncsi, annak ajánljuk figyelmébe „A Szenvedélyek csapata” című dokumentumfilmet, ami az 1995-96-os menetelésről szól, és elérhető a Ferencvárosi Torna Club – FradiMédia YouTube-csatornáján: