Gary Anderson három év után a győztesek között! • SportTV

Gary Anderson három év után a győztesek között!

2023. 03. 21. 11:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Gary Anderson három év után tudott ismét PDC-tornát nyerni, és úgy érzi, visszatért a sportággal kapcsolatos motivációja.

Ha nem is kiemelt tornán, de Gary Anderson a Players Championship idei nyolcadik viadalán megszakította a PDC-tornákon három éve tartó nyeretlenségi sorozatát. A legutóbb 2020. február 8-án a Players Championship első állomásán diadalmaskodó skót a németországi Hildesheimben a lengyel Krzysztof Ratajskit verte meg 8-5-re a döntőben (többek között hat 180-at és egy 170-es kiszállót is dobott!), így begyűjtötte a győztesnek járó 12 ezer fontos pénzdíjat.

„Visszatértem, és újra élvezem a dartsot – jelentette ki a kétszeres világbajnok. – Kemény időszak van mögöttem. Az elmúlt három évben nem akartam játszani, de most már újra élvezem az egészet. Ryan Searle-lel gyakoroltam, jól ment, és már akkor éreztem, ebből lehet valami. Az emberek leírtak, de itt vagyok, csak azért, hogy fejfájást okozzak nekik…” Anderson szép utat járt be a győzelemig, hiszen sorrendben Jamie Hughest, Jelle Klaasent, Luke Humphriest, Dimitri Van den Berghet, Gian van Veent, Gerwyn Price-ot és a már említett Ratajskit kellett megvernie a diadalért.

Andersonnak a mostani volt a 32. győzelme a PDC Pro Touron, amivel holtversenyben az örökranglista harmadik helyén áll. Az élen 85 sikerrel Michael van Gerwen trónol 85 diadallal, megelőzve a már visszavonult Phil Taylort (70), míg Anderson honfitársával, Peter Wrighttal osztozik a harmadik helyen. Előzéstől egyelőre nem kell tartaniuk, nem csupán azért, mert még mindketten aktívak, hanem azért is, mert James Wade lemaradása hét, Price-é pedig 13 diadal.

A Sport TV élőben közvetíti az összes kiemelt PDC-tornát.