Szeged-Veszprém: Először rendeznek magyar Clásicót a Bajnokok Ligájában • SportTV

Szeged-Veszprém: Először rendeznek magyar Clásicót a Bajnokok Ligájában

Sport TV avatar Sport TV 2023. 03. 21. 11:43    
Olvasási idő: 2 perc

Soha nem volt még arra példa, hogy az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém összecsapjon a nemzetközi kupákban. A 2022-23-as BL-szezon azonban úgy alakult, hogy a két magyar sztárcsapat egymás ellen játszik a nyolcaddöntőben. Épp ezért nagyon készül mindenki, a klubok, a szurkolók és persze a meccseket közvetítő Sport1 is. Ráadásul az Európa Ligában a Ferencváros férficsapata ír történelmet.

Az októberi bajnokin a Veszprém nyert 31-26-ra. (Fotó: handballveszprem.hu / Kovács Anikó)

A magyar férfi klubkézilabda legrangosabb eseménye vitán felül a Veszprém és a Szeged összecsapása, legyen az bajnoki mérkőzés vagy kupatalálkozó, a két sztárklub meccseit mindig kiemelt figyelem övezi. Összesen 184-szer mérkőztek meg eddig, és ezeken a meccseken 125-ször nyert a Veszprém, 52-ször diadalmaskodott a Szeged, és hétszer született döntetlen. 2001 óta nem volt olyan, hogy nem a két nagyágyú végzett a bajnokság első két helyén. A következő pár napban azonban sikerül tovább emelni a párharc rangján, hiszen a Bajnokok Ligájában néznek farkasszemet egymással, a tét pedig nem kisebb, mint a negyeddöntős szereplés a klubkézilabda csúcssorozatában. Március 22-én, szerdán a Pick Aréna, március 30-án, csütörtökön pedig a Veszprém Aréna lesz csordultig tele kézilabdaszurkolókkal. Soha nem volt még ilyen, nem meglepő, hogy a jegyek pillanatok alatt elkeltek mind a két meccsre.

Úgy jöhet össze ez a párharc, hogy a Telekom Veszprém az A-csoport harmadik helyén végzett a PSG és a Magdeburg mögött, míg a Szeged hatodik lett a B-jelű nyolcasban, a Barcelona, a Kielce, a Nantes, a Kiel és az Aalborg előzte meg. A Veszprém – Szeged párharc győztese majd az előző kiírás ezüstérmesével, a lengyel Kielcével játszik a négyesdöntőbe jutásért.

Ebben a szezonban rengeteg dolog történt mindkét klub háza táján. A Szeged például már bejelentette, hogy szezon végén távozik a klubtól Juan Carlos Pastor vezetőedző, nem lenne meglepő, ha minél szebb eredménnyel szeretnének búcsúzni a spanyol szakembertől, aki 2013 óta dolgozik a Tisza partján. A Veszprémnél térdsérülést szenvedett Omar Jahja, az ő pótlására érkezett egy világklasszis a Kielcétől, az olimpiai- és világbajnok francia Nedim Remili személyében, ő a BL-ben a Szeged ellen mutatkozik majd be. Nem lesz viszont ott Petar Nenadics, akivel közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Mivel a veszprémi kapusok közül Vladimir Cupara sérült, így könnyen előfordulhat, hogy Rodrigo Corrales mellett Mikler Krisztián is szerepet kap majd. Ismerős lehet ez a név, hiszen ő a Szeged magyar válogatott kapusának, Mikler Rolandnak az öccse. Ez azt jelenti, hogy akár testvérpárharc is lehet a kézilabdás magyar Clásicón.

A Sport1 mindkét mérkőzést élőben közvetíti, helyszíni stúdióból jelentkezik majd mindkét arénából. Az első felvonás Sport TV-s keretét már pontosan ismerjük: a Méhes Gábor-Borsos Attila páros kommentálja a derbit, a műsorvezető Petur András lesz, aki Deli Rita, illetve Császár Gábor szakértő véleményét is kikéri majd a Pick Arénában.

A menetrend:

OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém: március 22., szerda 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged: március 30., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A Fradi is történelmet ír az EL-ben

A Ferencváros kézilabdacsapata olyan magasságokba jutott, ahol még sohasem járt. A csoportkör utolsó fordulójában hihetetlen izgalmak közepette az Európa-liga legjobb 16 csapata közé kvalifikálta magát. Itt pedig az egyik igazi nagyhal, a Montpellier lesz az ellenfél. A franciák 2018-ban Bajnokok Ligáját nyertek. Nem a zöld-fehérek az esélyesek, de a Flensburg elleni döntetlent sem sokan jósolták volna meg, mégis összejött Lékai Mátééknak. Mindkét mérkőzést kedden játsszák, március 21-én és március 28-án, az első találkozót Budapesten, a másodikat Montpellierben, természetesen a Sport1-n meg lehet majd őket nézni.

Ferencváros – Montpellier: március 21., kedd, 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Ágai Kis András

Montpellier – Ferencváros: március 28., kedd, 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Ágai Kis András