Úgy gyógyult LeBron James, hogy ilyet még az orvosok sem láttak • SportTV

Úgy gyógyult LeBron James, hogy ilyet még az orvosok sem láttak

2023. 03. 27. 16:12    
Olvasási idő: 2 perc

Elvileg műteni kellene LeBron Jamest, de ő úgy döntött, inkább visszatér még a szezon hátralévő részére, hogy segítse csapatát, és majd csak nyáron operálják meg. Több, mint 15 év után volt csere egy NBA-meccsen, és a csapata a visszatérése ellenére is kikapott a Chicago Bullstól.

LeBron James betör a Bulls ellen. (Fotó: Getty Images)

Az All-Star-hétvége idején arról beszélt LeBron James, hogy az alapszakasz hátralévő 23 meccse pályafutása talán legfontosabb 23 meccse lesz. Volt némi realitása annak, amit mondott akkor, hiszen akkor a 27-32-es mérlegével a nyugati konferencia 13. helyén álltak az aranysárga-lilák. Russell Westbrooktól nem sokkal azelőtt meg tudtak szabadulni, és felfrissítették a keretet James és Anthony Davis körül. Aztán az All-Star-szünet után nyert két meccset gyorsan a Lakers, de LeBron James lábfeje a Dallas Mavericks ellen megsérült február 26-án.  Még 21 meccse volt akkor a Lakersnek. Csapata nem vallott szégyent a távolléte alatt, hiszen 13 meccsen 8-5-ös mérleget hozta össze. Az igazat megvallva a Lakers továbbra is a szezonrajtkor bemutatott 2-10-es mérlegének a terhét húzza maga után, de az OKC elleni pénteki győzelemmel a szezon során először elérték az ötven százalékos mérleget. James állapotával és visszatérésével kapcsolatban folyton eltérő információk láttak napvilágot. Végül a tegnapi visszatérése kapcsán ő maga nyilatkozott arról, hogy elszakadt egy ín a lábában, két orvos is meg akarta műteni, és egy harmadik lábspecialista mondta azt, hogy ezt a szezont még be tudja fejezni, és elég lesz nyáron megoperálni. Azután a műtét után pedig százszázalékos állapotban lesz majd a következő szezonra. Állítólag még nem láttak egy embert sem ilyen gyorsan meggyógyulni egy hasonló sérülésből. Kétségtelen tény, hogy LeBron jamsre egész pályafutásában az volt a jellemző, hogy akár komolynak tűnű sérülések esetén is csak lehajolt, bekötötte a cipőfűzőjét, és játszott tovább. Konkrétan a Mavericks elleni meccsen is lehetett hallani, mikor mondta, hogy pattant valami a lábfejében, azaz hallható volt, mikor elszakadt az ín.

Kissé azért váratlan volt, hogy a Chicago Bulls ellen ismét pályára lépett pontosan egy hónap kihagyás után. Csereként. Ebben az az érdekes, hogy James karrierje során eddig egyetlenegyszer, 2007. december 11-én az Indiana Pacers ellen volt csere. Azért nem rossz arány az, hogy 1680 meccsből csak kétszer csere az ember.

Azt a meccset Larry Hughes remeklésének és 36 pontjának köszönhetően sikerült megnyernie a Cavaliersnek. A tegnapi Bulls elleni összecsapáson viszont senki sem tudott így remekelni, így három győzelem után most zakózott egyet a Lakers, és újra 50 százalék alatt van. James amúgy 19 pontot, 8 lepattanót és 3 gólpasszt tett amúgy a közsöbe, és a Lakerstől elcserélt Patrick Beverleytől a meccs végén kapott egy „Túl alacsony!” kézmozdulatot, amiért vélhetően bosszút áll majd, hiszen szerdán Chicagóban jön a visszavágó. Azzal együtt hét meccs vár még a Lakersre, amely jelenleg 9., play-int jelentő helyen áll. A biztos playoff (Warriors) másfél, a hetedik-nyolcadik helyes párharc (Pelicans) fél meccsre van, míg a play-inből kimaradó Dallas egy meccs távolságról figyel.

A Bullst láthatjuk majd a héten a Sport TV-n sok más érdekes NBA-s tartalom mellett, ahogyan a legnagyobb keleti rangadót is, amin a Milwaukee Bucks és a Boston Celtics játszik.

Trash Talk: március 30, csütörtök 18:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Bucks – Boston Celtics: március 31, péntek 1:30, Sport1 (élő); 18:00, Sport2 (felv.); 21:30, Sport1 (felv.)

Miami Heat – Dallas Mavericks: április 2., vasárnap 1:30, Sport1 (élő)

NBA Action: április 2., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: április 2., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies: április 2., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)