Nemzeti csaták a fennmaradó két helyért • SportTV

Nemzeti csaták a fennmaradó két helyért

2023. 03. 30. 10:41    
Olvasási idő: 2 perc

Két hely kiadó a férfi BL negyeddöntőjében, mindkét esetben „házi” találkozó dönt a továbbjutásról. Magyarországon a Veszprém 13 gólos előnnyel vághat neki a Szeged, Dániában a GOG kétgólos hátrányban az Aalborg elleni visszavágónak. A veszprémi mérkőzést a szegedihez hasonlóan helyszíni stúdiós „kiszállással” közvetítjük.

A francia és a szlovén világklasszis, Nedim Remili és Gasper Marguc kulcsszerepet játszott a múlt héten a "sportágtörténeti" veszprémi diadalban Szegeden (Fotó: pickhandball.hu/ehfcl.eurohandball.com)

VESZPRÉM–SZEGED

Az első meccs teljes katasztrófát jelentett a Szegednek – 10 perc után szerezte meg első gólját, az első félidőben mindössze 7-szer volt eredményes, s végül elszenvedte története legnagyobb különbségű vereségét a Bajnokok Ligájában. A hazai csapat közel áll 21. negyeddöntős szerepléséhez a sorozatban, valószínű továbbjutása esetén a tavalyi döntős Kielcével mérkőzik meg az idei négyes döntőbe jutásért. A szlovén jobbszélső Gasper Marguc bizonyult az első meccs legjobbjának, 11-szer talált a kapuba.
Az EHF final four bevezetése (2009–10) óta a legnagyobb különbség, amelyet egy csapat behozott, 11 gól volt, a Füchse Berlin ennyiről fordított a 2011–12-ben az Ademar León ellen –  de hazai pályán…
A magyar bajnokságban a Szeged áll az élen egy ponttal – igaz, egy meccsel többet is játszott – , a legutóbbi mérkőzésén 33–31-re győzött a Tatabánya ellen. A Veszprém viszont nagy meglepetésre 29–29-es döntetlent játszott a NEKA csapatával.

„Az összecsapás első félidejét megnyertük. Motiváltak vagyunk, hogy megtartsuk előnyünket, sőt újra nyerjünk. Szeretnénk élvezni ezt a meccset, de tudjuk, hogy nehéz lesz. Úgy gondolom, hogy a kékek motiváltan és nagy erővel érkeznek Veszprémbe. Számunkra kicsit nehéz lesz, mert Szegeden könnyebben nyertünk, mint gondoltuk, így higgadtnak és koncentráltnak kell maradnunk az egész meccsen” – byilatkotzra Mikira Vailapu, a veszprémiek fehérorosz jobbszélsője.
„Jól akarunk játszani, és mindent megadunk a pályán. Nyerünk-e 13-mal? Valószínűleg nem. De ha minden porcikányi energiát ott hagyunk, akkor büszke leszek… Örülök, hogy itt lehettem, boldog voltam, hogy szolgálhattam ezt a nagyszerű klubot és ezeket a nagyszerű szurkolókat. Remélem, Szeged a jövőben még jobb lesz” – tekintett vissza az EHF honlapján a Pick-edzőként a nemzetközi színtértől búcsúzó spanyol mester, Juan Carlos Pastor a legutóbbi meccsre és a tízéves működésére is az EHF BL-honlapján.

GOG–AALBORG

A két dán szupercsapat hatodszor is megmérkőzik egymással az idényben (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

Noha számos kulcsjátékosát nélkülözte, a múlt csütörtökön az Aalborg két góllal le tudta győzni legnagyobb hazai riválisát, a GOG-t (30–28). Markus Munk szenzációsan mutatkozott be a BL-ben, az aalborgi játékos hat gólt szerzett élete első meccsén a csúcsligában. Simon Pytlick és EmilMadsen 8, illetve 9 gólt szórt, mindketten továbbra is ott vannak a BL öt legjobb gólszerzője között.
A két együttes már ötször összecsapott az idényben, a GOG eddig csupán egyszer győzött, 41í–39-re a Dán Kupa negyeddöntőjében. A házi párharcból kikerülő győztes a BL-rekorder Barcával mérkőzik meg a final fourba jutásért. A két együttes pontszámban továbbra is holtversenyben áll a dán bajnokság első két helyén, a múlt héten a GOG a Skanderborgot (39–34), a GOG a Holstebrót (33–36) győzte le.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, rájátszás a negyeddöntőért, visszavágó. Sport1 18:00 Telekom Veszprém HC–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 GOG– Aalborg Handbold (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)