Jön a szezon utolsó El Clásicója, és a Sport1 közvetíti • SportTV

Jön a szezon utolsó El Clásicója, és a Sport1 közvetíti

2023. 04. 03. 12:16    
Olvasási idő: 2 perc

A Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján eldől, hogy a Barcelona vagy a Real Madrid jut be a fináléba, hogy ott az Atheltic Bilbao-Osasuna párharc győztesével vívjon majd meg. Ez lesz a szezon ötödik, egyben utolsó El Clásicója. A mérkőzést élőben közvetíti a Sport1.

A Barca játékosai ünneplik a párharc eddigi egyetlen gólját. (Fotó: Getty Images)

A sors úgy hozta, hogy a 2022-23-as szezonban összesen öt El Clásicót rendeznek. A két bajnoki mellett a Spanyol Szuperkupa fináléjában is megmérkőztek a felek, illetve a Spanyol Kupa elődöntőjében összesorsolták a Barcelonát és a Real Madridot, így ott is kétszer csapnak össze. A 2022-23-as szezon legutolsó El Clásicójára április 5-én, szerdán kerül sor.

Aki tehát látni szeretné még egyszer egymás ellen a Barca és a Real Madrid idei csapatait, az kapcsoljon aznap 20:15-kor a Sport1-re.

A párharc első mérkőzésén a Barcelona 1-0-ra nyert a Santiago Bernabéu stadionban, így lépéselőnyben van az ősi riválissal szemben. A 2022-23-as szezonban a mérleg nyelve egyébként is a Barcelona felé hajlik, hiszen a négy eddigi mérkőzésen háromszor örülhetett Xavi csapata. Az őszi bajnoki hozta az egyetlen Real-sikert, akkor 3-1-re diadalmaskodott a Királyi Gárda, azonban az most már talán a feledés homályába vész. A tavaszi bajnokin 2-1 lett a Barcának, ráadásul jelenleg 27 forduló után 12 pontos előnnyel vezetik a tabellát a katalánok a Real előtt. A Szuperkupát is a gránátvörös-kékek hódították el épp a Real elleni fináléban, ahol 3-1-re nyertek. Ez azt jelenti, hogy 2023-ban eddig csak a Barcelona szurkolói örülhettek, hiszen a három idei derbin az ő csapatuk kerekedett felül.

Izgalmas csatára készülhetünk, hiszen még semmi sem dőlt el, az egygólos különbség ezen a szinten jóformán semmi. A Spanyol Kupának az idei szezonban különösen nagy jelentősége van mindkét sztárcsapat életében. A Barca a nemzetközi kupákban kudarcot vallott, és talán a szurkolók akkor meg tudják ezt bocsájtani, ha odahaza összejön a mesterhármas (bajnokság, kupa és szuperkupa), ráadásul úgy, hogy a legfőbb riválist is kiütik. Nagyon úgy tűnik, hogy a Bajnokok Ligájában még versenyben lévő, ott a Chelsea elleni negyeddöntőre készülő fővárosiak életében a kupa lehet az egyetlen olyan hazai trófea, amit meg tudnak nyerni 2023-ban, mivel a bajnokságban a 12 pontos hátrány már-már behozhatatlannak tűnik, a szuperkupa fináléját pedig elbukták. Ez pedig Carlo Ancelotti csapatát tüzelheti fel extrán a Nou Campban.

A Sport1 április 5-én, szerdán 20:15-től élőben közvetíti a soron következő El Clásicót, a mérkőzés kommentátora Méhes Gábor lesz. A stúdióban Petur András műsorvezető mellett Hajdu Attila, Hrutka János és Nyilasi Tibor foglal majd helyet szakértőként.

Barcelona – Real Madrid (Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó): április 5., szerda 20:15, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Kupahét a Sport TV-n:

Nem az El Clásicó lesz az egyetlen kupameccs a héten, amelyet élőben meg lehet majd nézni. A fent említett Athletic Bilbao – Osasuna párharc visszavágója is látható lesz (az első meccset az Osasuna nyerte 1-0-ra).  Más országokba is kitekintünk, hiszen Olaszországban például a kupa elődöntőjében két Derby d’Italiát is rendeznek a következő hetekben, azaz összecsap kétszer is a Juventus és az Internazionale, Németországban pedig több magyar játékos csapatainak is szoríthatunk, a Német Kupa még a negyeddöntőnél tart.

Eintracht Frankfurt – Union Berlin: április 4., kedd 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Bayern München – Freiburg: április 4., kedd 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp László

Juventus – Internazionale (Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés): április 4., kedd 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

Athletic Bilbao – Osasuna (Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó): április 4., kedd 21:00, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport1 (felv.); kommentátor: Fülöp Marcell

Nürnberg – VfB Stuttgart: április 5., szerda 17:45, Sport2 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

RB Leipzig – Borussia Dortmund: április 5., szerda 20:30, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Cremonese – Fiorentina (Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés): április 5., szerda 21:00, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport2 (felv.); kommentátor: Engyel István