Draymond Green megőrült?! • SportTV

Draymond Green megőrült?!

2023. 04. 18. 16:06    
Olvasási idő: 2 perc

A címvédő Golden State Warriors nincs könnyű helyzetben, hiszen a Sacramento Kings 2-0-ra vezet ellene az NBA rájátszásának első körében. Ráadásul a csapat egyik legfontosabb játékosa, Draymond Green óriási baromságot csinált a második meccsen, eltiltásra számíthat.

Grenn közvetlenül az eset után, Sabonis mögötte a földön . (Fotó: Getty Images)

Talán Mike Brown sem gondolta tavaly nyáron, mikor a Golden State Warriors segédedzői állásából a Sacramento Kingd vezetőedzői pozíciójába került, hogy jövőbeli csapata ilyen remek szezont fut. A nyugati konferencia harmadik helyén zárták az alapszakaszt, 17 év után jutottak rájátszásba, és épp 2-0-ra vezetnek a címvédő Golden State Warriors ellen az első körben. A tegnapi találkozón 114-106-ra nyertek De’Aaron Foxék:

Ez már akkor is egy csodás történet, ha esetleg a Warriors legyőzné az első körben végül. A címvédő bivalyerős csapat, amely tele van harcedzett szupersztárokkal. Volt egy nagyon csúnya jelenete a tegnapi meccsnek, amely azonban döntően befolyásolhatja végül a párharcot. Draymond Green nagyon csúnyán megtaposta Domantas Sabonis mellkasát. Való igaz, hogy a litván befogta Green lábát, de ez akkor is hatalmas marhaság volt a korábbi Év Védőjétől. Sabonis technikait kapott, Greent kiszórták az eset után.

A Warriors játékosai azzal védik Greent, hogy befogta Sabonis a lábát, és hogy ez nem először fordult elő a párharcban, de ez vélhetően nem hat meg senkit, erre nincs magyarázat. Green próbálkozott azzal is, hogy neki le kell valahova tennie a lábát, mintha nem lett volna teljesen tudatos a mozdulat. Az ezt követőre még kevésbé van, Green ugyanis a kiállítása után a sacramentói közönséggel hőzöngött:

Nem okos, finoman fogalmazva sem… Volt már ilyen a történelemben: A 2016-os NBA-döntő ötödik meccsét eltiltás miatt ki kellett hagynia, és a Cavaliers akkor kezdte el feltámadását 1-3-as hátrányból, és talán sokan emlékeznek arra, hogy ennek a szezonnak az elején megütötte egy edzésen csapattársát, Jordan Poolet, és annak az esetnek is hatalmas visszhangja volt.

Három dolog biztos:
  • Nincs könnyű helyzetben a Warriors.
  • Ebben a párharcban bőven lesz még izgalom. A kérdés csak az, ezt ki kezeli jobban, és hogy Greennel szemben milyen döntés születik.
  • A negyedik meccset remek időpontban, európai főműsoridőben közvetítjük majd vasárnap este a Sport2-n.

Keleten is zajlott egy második meccs, ott a Philadelphia 76ers lépte le másodszor is a Brooklyn Netset.

A rájátszás állása:

Kelet:

Milwaukee Bucks (1.) – Miami Heat (play-in, 8.): 0-1

Boston Celtics (2.) – Atlanta Hawks (play-in, 7.): 1-0

Philadelphia 76ers (3.) – Brooklyn Nets (6.): 2-0

Cleveland Cavaliers (4.) – New York Knicks (5.): 0-1

Nyugat:

Denver Nuggets (1.) – Minnesota Timberwolves (play-in, 8.): 1-0

Memphis Grizzlies (2.) – Los Angeles Lakers (play-in, 7.): 0-1

Sacramento Kings (3.) – Golden State Warriors (6.): 2-0

Phoenix Suns (4.) – Los Angeles Clippers (5.): 0-1

Az eddigi meccsek alapján még lehet módosítani a Bracketeket a Sport TV és az NBA közös Bracket Challenge-ében, amelyben nagyon értékes, a Rapcity és a The Card Corner jóvoltából. A részletek ITT érhetőek el.

A Sport TV-m közvetítette meccsek, és az NBA-vel foglalkozó műsoraink menetrendje ezen a héten:

 Trash Talk: április 20., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers (3. mérkőzés): április 21., péntek 1:30, Sport1 (élő); 16:00, Sport2 (felv.); 23:00, Sport1 (felv.)

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns (3. mérkőzés): április 22., szombat 21:30, Sport2 (élő)

NBA Action: április 23., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: április 23., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Golden State Warriors – Sacramento Kings (4. mérkőzés): április 23., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)