Giannis Antetokounmpo: „Ez nem kudarc, csak egy újabb lépés a sikerhez!” • SportTV

Giannis Antetokounmpo: „Ez nem kudarc, csak egy újabb lépés a sikerhez!”

2023. 04. 27. 15:08    
Olvasási idő: 2 perc

Bombameglepetésre a Miami Heat nyolcadik kiemeltként kiejtette a Milwauke Buckst az NBA rájátszásának első körében. Jimmy Butler már-már Michael Jordant idézte, olyan játékkal rukkolt elő. A bajnoki cím egyik legfőbb esélyese viszont nagyon korán búcsúzott. A csapat sztárja, Giannis Antetokounmpo nagyon érdekes gondolatokat osztott meg a sajtóval a meccs után.

Giannis csalódott természetesen, de szerinte nem kudarc ez a vereség. (Fotó: Getty Images)

Nagyon nehéz röviden összefoglalni, mekkora meglepetés az, hogy a Milwaukee Bucks 4-1-re, azaz viszonylag simán kiesett a Miami Heattel szemben a rájátszás első körében. Talán az jól megmutatja, hogy az NBA történetében, vagyis a 16 csapatos rájátszás bevezetése óta (1983-84) ötödször fordult az elő, hogy a nyolcadik felülmúlta az elsőt. 1994-ben a Denver Nuggets a Seattle Supersonics, 1999-ben a New York Knicks a Miami Heat, 2007-ben a Golden State Warriors a Dallas Mavericks, 2011-ben a Memphis Grizzlies a San Antonio Spurs ellen tudott nyerni korábban. Tehát 12 éve fordult ilyen elő utoljára, és a nyolcvan lehetőségből ötször borult a papírforma.

Érdemes megnézni a mindent eldöntő ötödik, hosszabbítást hozó összecsapás összefoglalóját:

Itt is lehet látni, hogy az egész párharc során zseniális Jimmy Butler milyen kiválóan játszott. Most 42 pontot dobott, és az utolsó pillanatban ő mentette hosszabbításra a meccset. A párharcban egyébként 37,6 pontot átlagolt, 6 lepattanó, 4,8 gólpassz, 1,8 labdaszerzés és 0,4 blokk mellett. mezőnyből hatvan, triplából 44,4 százalékkal célzott. Ellenállhatatlan volt végig, a negyedik meccsen franchise-rekordot jelentő 56 pontot dobott, és állítólag ő maga kérte Erik Spoelstrát, hogy az ötödik meccs rendes játékidejének lejárta előtt rá játsszák ki a figurát.

Hihetetlen, de a realitás az, hogy a második körben hosszú évek után ismét lesz egy New York Knicks – Miami Heat párharc, és a két csapat egyike biztosan bejut a keleti döntőbe…

Giannis szerint ez nem kudarc:

A mérkőzés után a Milwauke Bucks szupersztárját több dolgról is kérdezték, amiből kiderült, tudja, hogy hibáztak (illetve bizonyos esetekben az edző, Mike Budenholzer), és egy nagyon érdekes kérdést kapott Eric Nehmtől, a The Athletic újságírójától. Azt, hogy szerinte kudarc-e ez az év a Bucks számára. Nehm egyébként egy évvel ezelőtt pontosan ugyanezt kérdezte tőle, igaz akkor a második körben elszenvedett 4-3-as vereség után:

A válasz elgondolkodtató:

„Ez nem kudarc, ez egy újabb lépés a sikerhez. Mindig szükség van ilyenekre. Michael Jordan 15 évet játszott, hatszor lett bajnok. A másik kilenc év kudarc lett volna? Így gondolod?

Rossz a kérdés, mert a sportban nincs olyan, hogy kudarc. Jobb és rosszabb napok vannak.

Egyes napokon sikereket érsz el, míg más napokon nem. Egyes napokon rajtad van a sor, míg más napokon nem. Nem nyersz mindig, néha mások nyernek. Erről szól a sport, idén valaki más fog nyerni, ez ilyen egyszerű.”

Azt is megkérdezte az újságírótól, hogy előléptetik-e minden évben? Ha nem, akkor az kudarc -e neki? Mert szerinte nem az, hiszen mindig dolgozik valamiért, és nem léptethetik elő minden évben. Azt is mondta, hogy nem akar személyeskedni, és elnézést kér, ha annak tűnt volna, de már második éve kérdezi meg Nehm erről, és tavaly még másmilyen volt a gondolkodásmódja.

Így állunk most

Öt párharc mál eldőlt, a Het tehát a Knicks ellen játszik ajd, míg a másik keleti ágon a Philadelphia 76ers várja ellenfelét a Boston Celtics – Atlanta Hawks párharcból (3-2-re vezet a Celtics), nyugaton Denver Nuggets és a Phoenix Suns egymás ellen csatázik a továbbjutásért, míg a Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers (2-3) és a Sacramento Kings – Golden State Warriors (2-3) párharcok még zajlanak. Birkóznak a felek, nagyon színvonalasan birkóznak egymással.

Láthatunk élő meccseket és NBA-vel foglalkozó meccseket a Sport TV-n természetesen ezen a héten is.

A program:

Trash Talk: április 27., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Atlanta Hawks – Boston Celtics (6. meccs): április 28., péntek 2:30, Sport1 (élő); 13:00, Sport1 (felv.); 19:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: április 29., szombat 20:00, Sport1 (élő)

NBA, playoff: április 29., szombat 21:00, Sport1 (élő)*

NBA Action: április 30., 19:30, Sport1

NBA, playoff: április 30., 21:30, Sport1 (élő)*

* A változás jogát fenntartjuk.