Steph Curry lélegzetelállító 50 pontjával jutott tovább a Warriors • SportTV

Steph Curry lélegzetelállító 50 pontjával jutott tovább a Warriors

2023. 05. 01. 11:50    
Olvasási idő: 2 perc

Egyetlenegy hetedik meccset játszottak az NBA rájátszásának első körében. A Sacramento Kings és a Golden State Warriors összecsapásán a címvédő meggyőző játékkal jutott tovább, a döntő MVP, Steph Curry félelmetes 50 pontjának köszönhetően. Jön a Warriors-Lakers párharc.

Steph Curry megállíthatatlan volt. (Fotó: Getty Images)

Steph Curry tegnap este NBA-rekordot döntött azzal, hogy a Sacramento Kings elleni mindent eldöntő hetedik meccsen 50 pontot dobott. Hetedik meccsen eddig Kevin Durant 2021-es 48 pontja volt a rekord, ezt adta át a múltnak 35 éves szupersztár. Egyszerűen szavak nincsenek rá, milyen kosarakat szerzett. Tudjuk, hosszú évek óta csinálja már ezt, de egyszerűen nem lehet megszokni, amikor a leglehetetlenebb szituációkból is megcsinálja a pontokat. Mondjuk az is tény, hogy eddig a rájátszásbeli egyéni csúcsa 47 pont volt, tehát ezt is megdöntötte. rról ne is beszéljünk, hogy leszedett 8 lepattanót, és adott 6 gólpasszt is.

Ugyan 20 pont lett a különbség a végén, nem volt annak jele, hogy ilyen magabiztos Warriors-siker születik. Az első két negyedben szorosan tapadtak egymásra a felek, aztán a harmadikban robbantott a bajnok.

Ilyen egy igazi vezér

Érdekesség, hogy állítólag a hatodik meccsen elszenvedett vereség után Curry nem tudott aludni, és a hetedik meccs előtti filmnézés előtt azt mondta csapattársainak, hogy ő ugyan ritkán beszél, de most mondanivalója van. Fellelkesítette a társakat, és tulajdonképpen azt mondta, hogy aki nincs abban a lelkiállapotban, amivel hetedik meccset lehet nyerni, az inkább maradjon otthon. Arra célzott ezzel, hogy most egységre van szükség, és nem az egyéni érdekekkel, mint a játékidő, mint a szerepek kell foglalkozni mert ezt a meccset meg kell nyerniük. Szó szerint nem tudjuk idézni, de az biztos, hogy arról beszélnek a keret tagjai, hogy élete legjobb beszéde volt. Aztán meg élete egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő…

Jön a Warriors-Lakers

A folytatásban érkezik az NBA kommunikációs csapatának álma, hiszen a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers csap majd össze a második körben. Az NBA talán két legismertebb és legkedveltebb játékosa, LeBron James és Steph Curry találkozik, az a két zseni, akik négy döntőt már játszottak, de a nyugati konferenciában még nem néztek farkasszemet egymással a rájátszásban, csak a play-inben 2021-ben. Talán kevesen tudják, de ugyanabban a városban, Akronban és ugyanabban a kórházban születtek nagyjából 40 hónap eltéréssel. Van tehát történelmük, és könnyen lehet, hogy újabb fantasztikus nézettséget hoz majd a második kör az NBA-nek. A Warriors-Kings meccsei mindenesetre bizakodásra adnak okot.

A Warriors annak ellenére élvezi a hazai pálya előnyét ebben a körben, hogy csak hatodik lett, mivel a Lakers hetedikként búcsúztatta a Memphis Grizzliest. Először fordul elő az NBA történetében, hogy a legjobb nyolc között nyolc különböző kiemelésű csapat szerepel még:

A nyugati első: Denver Nuggets

A keleti második: Boston Celtics

A keleti harmadik: Philadelphia 76ers

A nyugati negyedik: Phoenix Suns

A keleti ötödik: New York Knicks

A nyugati hatodik: Golden State Warriors

A nyugati hetedik: Los Angeles Lakers

A keleti nyolcadik: Miami Heat

A második kör már el is kezdődött, a Denver Nuggets az első meccsen legyőzte a Phoenix Sunst, míg a nyolcadik kiemelt (!!!) Miami Heat már el is vette a New York Knicks pálaelőnyét egy győzelemmel a Madison Square Gardenben.

Kelet:

Boston Celtics (2.) – Philadelphia 76ers (3.) 0-0

New York Knicks (5.) – Miami Heat (8.): 0-1

Nyugat:

Denver Nuggets (1.) – Phoenix Suns (4.): 1-0

Golden State Warriors (6.) – Los Angeles Lakers (7.): 0-0

Tessék megtippelni így, ki lehet a bajnok a végén!

A Sport TV-n érkeznek majd a meccsek és a műsorok szépen sorjában:

Trash Talk: május 4., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers (2. mérkőzés): május 5., péntek 3:00, Sport1 (élő); 13:00, Sport1 (felv.); 17:30, Sport2 (felv.)

Miami Heat – New York Knicks (3. mérkőzés): május 6., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: május 7., vasárnap 17:15, Sport2

Alley-oop: május 7., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Philadelphia 76ers – Boston Celtics (4. mérkőzés): május 7., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)