ETO: irány a nyolcadik budapesti négyes döntő • SportTV

ETO: irány a nyolcadik budapesti négyes döntő

2023. 05. 06. 17:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Amióta Magyarországon játsszák a női kézilabda BL final fourját, egy kivétellel a Győri ETO együttese mindegyik alkalommal kvalifikálta magét a legjobb négybe. Erre minden esélye megvan most is a Győrt korábban kétszer egészen a trófea elnyeréséig vezető spanyol mester, Ambros Martín együttesének.

Anne Mette Hansen továbbjutást vár az ETO-tól dán honfitársai ellen (Fotó: gyorietokc.hu)

Az ETO kétgólos előnyt véd az első mérkőzésről, a nyolcadik EHF final fourjához vezető úton. a magyar csapat mindössze egyetlen vereséget szenvedett hazai pályán ebben a szezonban: a Metz Handball ellen a csoportkör 3. fordulójában. Az Odense erős mérleggel rendelkezik az idegenbeli meccseken, nyolcból ötöt nyert. A balszélső Bo van Wetering az Odense legjobb góllövője ebben a szezonban 69 góllal, ebből hat az első meccsen született Dániában. A győri Ana Gros kilencet szerzett a múlt héten, ezzel 74-re növelte találatai számát.
Az ETO-nak nem volt magyarországi mérkőzése a héten, az Odense 3128-as győzelmet aratott a Viborg ellen a dán bajnokság rájátszásában.

Büszke vagyok rá, hogy hatgólos hátránnyal sikerült visszajönnünk Dániában. Jó csapatmunka volt. Ezen a hétvégén még inkább meg kell előznünk a lövőiket , és hatékonyabbnak kell lennünk a támadásban. Az biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, és jobbnak kell lennünk, mint Odensében. A kulcs az erős, agresszív védekezés és a gyors ellenrohamok lennének” – idézta az EHF honlapja Anne Mette Hansent, a Györi Audi ETO KC balátlövőjét.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 17:00 Győri Audi ETO–Odense Handbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Kopornyik Zsolt és Tóth Tímea)