LeBron James győzött a Warriors ellen, Bronny James főiskolát választott • SportTV

LeBron James győzött a Warriors ellen, Bronny James főiskolát választott

2023. 05. 07. 14:54    
Olvasási idő: 2 perc

Egyre közelebb kerülünk a 2024-es nyárhoz, amikor LeBron James fia, Bronny James vélhetően elkel majd az NBA-drafton. Mielőtt azonban eljön az a pillanat, amikor apa és fia egyszerre lesz NBA-játékos (vagy akár csapattársak is lesznek), az idősebb James még a Los Angeles Lakers, az ifjabbik a USC sikereiért harcol.

Először essen arról szó, hogy a Los Angeles Lakers 2-1-re vezet a Golden State Warriors ellen az NBA rájátszásának második körében. LeBron James a 20. NBA-szezonjában a Memphis Grizzlies ellen bebizonyította, hogy nem öreg, a Golden State Warriors ellen pedig korszakos ellenfele, Steph Curry ellen kell teljesítenie estéről estére. Eddig elég jól megy neki, és ennek is köszönhető a 2-1-es előny. Az NBA szombati játéknapján például 30 ponttal, 127-97-re bizonyultak jobbnak.

James 38 évesen 22 pontot, 8,7 lepattanót és 5 gólpasszt átlagol ebben a párharcban (a rájátszásban 22,1, 10,3 és 5,1 ez a számsor). Azért vicces ez a 22 pontos átlag, mert mérhetetlenül kiegyensúlyozottan hozza ezt James, a rájátszás eddigi 9 mecccsén 15 és 28 pont között dobott minden találkozón, hatszor 21 és 23 között, és egyetlenegyszer nem érte csak el a 20 pontot. Nem szeretnénk most hosszú ódákat zengeni LeBron James kapcsán, de tényleg emberfeletti.

Azért érdemes rá figyelni, mert pár éve volt egy olyan interjúja, amiben elmondta, hogy ha a fia, Bronny James az NBA-be kerül, akkor a csapattársa szeretne lenni. Természetesen minden GM árgus szemekkel figyel ezért két dologra:

  1. Az öregedés jeleire LeBron James játékán – most már kijelenthetjük, ez eléggé rendben van az esetében.
  2. Bronny James fejlődésére és a vele kapcsolatos hírekre.

Utóbbi fontos bejelentést tett, a University of South Californiára megy ösztöndíjjal, azaz a USC Trojans játékosa lesz. A USC Los Angelesben játssza a mérkőzéseit, tehát közel marad az édesapjához.

Bronny James óriási reménység, és ha ráadásul párban érkezhet 2024-ben az akkor 39 éves, de még mindig szuper papával, óriási erősítés lehet bármelyik csapatnak. Tegyük hozzá, hogy a Mock Draftokon már szinte mindenhol úgy számolnak, hogy az első körben kel el, az ESPN-nél egészen a 10. helyre jött fel Jonathan Givony listáján, és úgy véli, a korosztálya legjobb periméter vádőjéről van szó. Az viszont ezzel szemben fura, hogy az ESPN gimnazistákat rangsoroló listáján viszont csak 19. Nem tudom, LeBron James megkönnyíti majd a pályafutását, vagy épp megnehezíti, de ez most a helyzet.

A pap boldog, azt nyilatkozta, hogy a család első tagja, aki főiskolára megy, és hogy ezért ez élete legboldogabb napja. Zárójeles megjegyzés, hogy ő nem azért nem tanult tovább, mert nem tehette volna, hanem mert 18 évesen a gimiből kijőve is draftelső tudott lenni.

Erről viszont az a videó juthat sokak eszébe, amikor LeBron James egyszer belegabalyodott egy nyelvtörőbe egy sajtótájékoztatón, és mikor a mondat végére ért, annyit mondott nevetve, hogy elnézést kér, de nem járt főiskolára.

Így áll az NBA rájátszása:

Ahogyan azt írtuk, a Los Angeles Lakers vezet 2-1-re a Golden State Warriors ellen, de így áll minden párharc 3 meccs után. A Denver Nuggets a Phoenix Suns, a Boston Celtics a Philadelphia 76ers, a Miami Heat pedig a New York Knicks ellen vezet ilyen arányban.

Kelet:

Boston Celtics (2.) – Philadelphia 76ers (3.): 2-1

New York Knicks (5.) – Miami Heat (8.): 1-2

Nyugat

Denver Nuggets (1.) – Phoenix Suns (4.): 2-1

Golden State Warriors (6.) – Los Angeles Lakers (7.): 1-2

A Sport TV bőséges NBA-s kínálata vasárnapra:

Mindezekről beszél majd Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs és Dávid Kornél az Alley-oopban vasárnap este, hogy utána Méhes Gábor és Tőrös Balázs közvetítésével végig szurkolhassuk a Sixers és a Celtics párharcának negyedik meccsét.

NBA Action: május 7., vasárnap 17:15, Sport2

Alley-oop: május 7., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Philadelphia 76ers – Boston Celtics: május 7., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)