Egykor a fura haja miatt szóltak róla a hírek, ma azért, mert meccset nyert a Lakersnek • SportTV

Egykor a fura haja miatt szóltak róla a hírek, ma azért, mert meccset nyert a Lakersnek

2023. 05. 09. 14:27    
Olvasási idő: 2 perc

Rendkívül izgalmas meccset játszott egymással a Los Angeles Lakers és a Golden State Warriors, és végül a hazai Lakers tudta megnyerni a találkozót. A meccs hőse egyértelműen Lonnie Walker volt, aki a negyedik negyedben 15 pontot szerzett a címvédő ellen.

LeBron James nagyon büszke fiatal csapattársára. (Fotó: twitter / @Lakers)

Lonnie Walker egy remek NBA-játékos. A legtöbb hír azonban eddig akkor jelent meg róla, amikor a 2018-as NBA-draft 18. helyén kiválasztotta a San Antonio Spurs, és rendkívül mókásra sikerült az ilyenkor szokásos kézfogós Adam Silverrel közös fotója.

Ez Walker különleges hajának volt köszönhető, mert arra csak így ment fel a Spursös baseballsapka.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Walker pályafutása ne lenne szép történet. Nem csillogó, de azért szép. Éveken át fejlődött a Spursnél. Az újoncszezonjában megsérült a térde, így csak 18 meccset játszott, de ezután egyre nagyobb szerepet kapott minden szezonban. A haját közben levágatta. A Los Angeles Lakers pedig lecsapott rá, és egy éves szerződést írt alá az aranysárga-lilákkal. A szezon első felében a Lakers kezdőcsapatában kapott helyet, de térdproblémái miatt előbb kihagyott jó pár meccset, majd viszonylag limitált játékidő jutott neki.

Egészen a Warriors elleni harmadik meccsig, amikor 24 percet töltött a pályán, éa 12 pontot szerzett. Darvin Ham a negyedik meccsen is bizalmat szavazott neki, és milyen jól tette?! 27 percet kapott a mérkőzésen, és 15 pontot szerzett, ráadásul mind a 15-öt a negyedik negyedben. Kobe Bryant volt az utolsó Lakers-játékos még 26 évvel ezelőtt, aki a rájátszásban, csereként beállva legalább 15 pontot tudott szerezni a negyedik negyedben.

A mérkőzést rendkívül izgalmas körülmények között nyerte meg a Lakers 104-101-re, LeBron James 27. Anthony Davis 23, Austin Reaves pedig 21 pontot szerzett, ők is kivették így a részüket a sikerből. A másik oldalon hiába ért el tripla-duplát Steph Curry (31 pont, 14 gólpassz, 10 lepattanó).

Nagyon nehéz helyzetben van a címvédő, mivel 3-1-re vezet a rájátszásnak hetedik kiemeltként nekivágó Los Angeles Lakers. Gary Paytonnal történt egy fura momentum, úgy tűnt, hogy felkavarodott a gyomra, és egy védekezés közben ennek látható jele volt (konkrétan hányt), de így is védekezett, és csak utána szaladt le a pályáról, azonban ezt nem vette észre csapattársa, Draymond Green, aki oda passzolt, ahol neki állnia kellett volna, így kidobta a labdát a Lakers cseréi közé.

LeBron James a meccs után azt mondta, hogy Lonnie Walker nélkül nem nyerték volmna meg ezt a meccset, míg ő maga arról beszélt, hogy mikor bedobta az egyik legfontosabb kosarat, amivel 100-99-re átvette a vezetést a csapata, akkor nem izgult, mert neki mindig rendben van az önbizalma. Másnak talán nehéz lett volna az a dobás, de neki nem volt az. A meccsről pedig úgy nyilatkozott, hogy egy álma vált valóra ezzel.

Az állás:

A Miami Heat is vezet 3-1-re a New York Knicks ellen, hisz tegnap ismét nyerni tudtak Jimmy Butlerék, a Celtics-Sixers és a Nuggets-Suns párharcok viszont 2-2-re állnak.

Kelet:

Boston Celtics (2.) – Philadelphia 76ers (3.): 2-2

New York KNicks (5.) – Miami Heat (8.): 1-3

Nyugat:

Denver Nuggets (1.) – Phoenix Suns (4.): 2-2

Golden State Warriors (6.) – Los Angeles Lakers (7.): 1-3

NBA a Sport TV-n:

Lesz majd szó NBA-ről bőven a közeljövőben magazinműsorainkban, és természetesen élő meccsekkel is jelentkezünk. A jelenlegi állás szerint viszont csak péntek hajnalig látunk előre, hiszen akkor rendeznek biztosan hatodik meccseket a második körben. Akkor a Phoenix Suns – Denver Nuggets párharc hatodik meccse kerül képernyőre.

Trash Talk: május 11., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Phoenix Suns – Denver Nuggets: május 12., péntek 4:00, Sport1 (élő); 12:15, Sport2 (felv.); május 12., 0:00, Sport1 (felv.)

NBA Action: május 13., szombat 18:30, Sport1

Alley-oop: május 13., szombat 19:45, Sport2 (élő)