A-csoportbúcsú – már a mieink nélkül • SportTV

A-csoportbúcsú – már a mieink nélkül

2023. 05. 23. 11:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Fájdalom, a mi csapatunk nélkül folytatódik a jégkorong elit-vb. Azért a tornát nem hagyjuk magára, a mi „excsoportunk” keddi záró napjának három találkozóját műsorunkra tűzzük, mindhármat élőben és még helyszíni kommentálássaL.

Lucas Rymond "vízszintesben" a mieink elleni meccsek. Az amikkal vívandó csoportrangadón alighanem többnyire a korcsolyáján fog közlekedni... (Fotó: MTI/Illyés Tibor))

Bár azonos napon kerül sor a három meccsre, az első kettőnek lesz is tétje, legalább az egyik résztvevő számára. A német–francia összecsapás nyilván előbbieknek érdekes, ha nyernek, már biztosan negyeddöntősök, a mögöttük álló dánok már egy finnek elleni szuperbravúrral sem előzhetnél meg őket.
A svéd–amerikai rangadó egyértelműen csoportdöntő.  Amelyikük győz, meg is nyeri a csoportot és a másik csoport 4. helyezettjével meccsel, nagy valószínűséggel a társházigazda lettekkel küzd meg az elődöntőért. A  normál 60 perces iksz nem elég az eddig hibátlan amerikaiaknak, mert akár hosszabbításban elért góllal, akár a szétlövés megnyerésével a háromkoronások pontban utolérnék őket és egymás elleni eredménnyel el is halásznák előlük a csoportelsőséget.
Az utolsó meccs, a finn–dán a házigazdáknak csak „versenyszerű edzés”, az ő helyezésük semmilyen eredménnyel nem módosulhat. A dánok azonban, ha Németország nagyobbat botlik, és akár „simán”, akár döntetlen után veszít, azaz nem szerez egy pontnál többet, akkor a piros-fehérek „last minute” előzéssel elcsípik a negyedik helyet, s akkor csütörtökön ők mérkőznek meg a rigai csoportot már egy fordulóval ezelőtt megnyerő svájciakkal a negyeddöntőben.

JÉGKORONG-VB, csoportkör. A-csoport, Tampere. Sport2 11:15  Németország–Franciaország (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 15:15  Svédország–Egyesült Államok (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kangyal Balázs); Sport2 19:15  Finnország–Dánia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kangyal Balázs)