MVG újra a győzelem ösvényén? • SportTV

MVG újra a győzelem ösvényén?

2023. 06. 03. 11:39    
Olvasási idő: < 1 perc

A szombati napon két külön verseny folyik dartsban a Madison Square Gardenben: előbb lejátsszák az Észak-amerikai bajnokság döntőjét, majd a negyeddöntőtől folytatják az UD Darts Masterst.

Michael van Gerwen nyerte meg az első US Darts Masterst hat éve, még Las Vegasban. Most másodszor is szeretné New Yorkban (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Two in one – két verseny folyik egyszerre a legendás amerikai sportkompexum Hulu Theatre nagytermében. Magyar idő szerint este 7-től a 4-4 legjobb kanadai és amerikai dartsos lejátssza az Észak-amerikai bajnokság végküzdelmét. A legjobb nyolc az a kontingens, amely az első napon a PDC szupercsapat ellen lejátszott az US Masters nyolcaddöntőjét.
Amint a World Series of Mastersen szokott – egyetlen, tavaly rotterdami kivétellel – a PDC-csapat tagjai összesítve nagy fölénnyel nyertek a „helyiek” ellen. Ám nem százszázalékos diadal volt, az észak-amerikaiak két menője két világbajnokot ütött ki a nyeregből.  A kanadai Jeff Smith a kétszeres világbajnok Peter Wrightot, az amerikai Jim Long a regnáló vb-aranyérmes Michael Smith-t verte meg, meggyőző 6–2-vel. Ironikus módon a korábbi sorsolás alapján a két győztes egymás ellen meccsel a helyi bajnokság negyeddöntőjében. Azaz a jelenlegi formát tekintve lehet, hogy hamar „előrehozott finálét” játszanak, a párosítás győztese mindenképpen a torsa fő favoritává lép elő. Bár nem az egyetlenné: Jason Brandon pédául nemrég Auropean Tour-verseny nyert, Jules van Dongen pedig vezeti az észak-amerikai tour pontversenyét. (Az amerikai „részbajnokság” mérkőzései a döntőig 6 nyert legig tartanak.)

A második sessionben magyar idő szeriont éjjel 1-től az US Masters folytatóig. A két „óriásölő” közül Jim Long a roppant magabiztos, egyre érinthetetlenebbnek tűnő Michael van Gerwennel, Jeff Smith a verseny 2019-es bajnokával Nathan Aspinall-lal csap össze. Külön ágon vannak, itt csak a döntőben futhat össze a két észak-amerikai meglepetésember. Ennek a nyereményszorzója azonban több százszoros a fogadóirodáknál… (A negyeddöntő 6, az elődöntő 7, a finálé 8 nyert legig tart.)

Kapcsolódó

A MÁSODIK NAP VERSENYPROGRAMJA NEW YORKBAN

Észak-amerikai bajnokság

Negyeddöntő
Matt CAMPBELL (kanadai)–Jason BRANDON (amerikai)
Alex SPELLMAN (kanadai)–JT DAVIS (amerikai)
Jeff SMITH (kanadai)–Jim LONG (amerikai)
Jules VAN DONGEN (amerikai)–Jake MACMILLAN (kanadai)
Elődöntő
CAMPBELL/BRANDON–SPELLMAN/DAVIS
SMITH/LONG–VAN DONGEN/MACMILLAN
Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI

US Darts Masters

Negyeddöntő
Jim LONG (kanadai)–Michael VAN GERWEN (holland)
Rob CROSS (angol, 4. kiemelt)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga)
Gerwyn PRICE (walesi, 2.)–Luke HUMPHRIES (angol)
Jeff SMITH (kanadai)–Nathan ASPINALL (angol)
Elődöntő
LONG/VAN GERWEN–CROSS/VAN DEN BERGH
PRICE/HUMPHRIES–J. SMITH/ASPINALL
Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI

WORLD SERIES OF DARTS, amerikai állomás, New York, Madison Square Garden.  Sport2 19:00 az Észak-amerikai dartsbajnokság mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180’” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos); Sport2 1:00 az US Masters negyed-és elődöntője, valamint a döntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)