Magyar párossal és a darts legnagyobb sztárjaival jön a World Cup of Darts a Sport TV-n • SportTV

Magyar párossal és a darts legnagyobb sztárjaival jön a World Cup of Darts a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 06. 14. 15:19    
Olvasási idő: 2 perc

Június 15-én kezdődik, és négy napig tart Frankfurtban a World Cup of Darts, a sportág csapatvilágbajnoksága, ahol a Kovács Patrik - Sárai Levente páros képviseli hazánkat, és ahol ott lesznek természetesen a darts legnagyobb sztárjai is. A versenyt a Sport TV közvetíti, és minden meccs képernyőre kerül.

Kovács Patrik és Sárai Levente képviseli hazánkat. (Fotó: facebook / @pdchungarianfanclub)

A World Cup of Darts, azaz a darts csapatvilágbajnokság története 2010-ig nyúlik vissza. Magyar szempontból azért különösen fontos ez a verseny, mert itt láthatjuk hazánk fiait versenyezni a világ legjobbjai ellen/mellett. Idén a magyar Darts Super League két döntőse, Kovács Patrik és Sárai Levente képviseli hazánkat a június 15-18. között Frankfurtban megrendezésre kerülő World Cup of Dartson. Nőtt a résztvevő csapatok száma, és a lebonyolítás is változik idén. Összesen 40 ország vesz részt a viadalon, de a négy kiemelt nemzet, Anglia (Michael Smith és Rob Cross), Wales (Gerwyn Price és Jonny Clayton), Hollandia (Danny Noppert és Dirk van Duijvenbode) és Skócia (Peter Wright és Gary Anderson) csak az egyeneskieséses szakasztól kapcsolódik be. A további 36 párost 12 hármas csoportba sorsolták. Így az a jó hírünk, hogy június 16-án garantáltan lesz két összecsapása a magyar párosnak a 12. kiemelt Kanada, illetve India ellen. A csoportgyőztesek jutnak a nyolcaddöntőbe.

A torna címvédője a hetedik kiemelt Ausztrália, amely egy éve is a Damon Heta – Simon Whitlock párossal vágott neki a World Cup of Dartsnak. A mezőny bivalyerős, azt talán mondanunk sem kell, hisz a világranglista első tíz helyezettjéből hét is ott lesz. A ranglistavezető Michael Smith (Anglia) és a második Peter Wright (Skócia) a két legnagyobb név, de Gerwyn Price (Wales, 4.), Rob Cross (Anglia, 5.), Jonny Clayton (Wales, 7.), Danny Noppert (Hollandia, 8.) és Dimitr Van den Bergh (Belgium, 10.) neve is ismerősen cseng a sportág szerelmeseinek. A harmadik Michael van Gerwen is csak azért hagyja ki a tornát, mert egy fogorvosi beavatkozás után nem sikerült felépülnie, Luke Humphries és Nathan Aspinall pedig nem fért be az angol keretbe.

Sztárokból nem lesz tehát hiány, és még a magyar csapatnak is lehet szurkolni. Ezt kínálja nekünk a World Cup of Darts a Sport TV képernyőjén. Egyetlen mérkőzésről sem maradnak le a tévénézők a négy nap során. A kommentátorállásban Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd várja majd a nézőket.

A verseny közvetítése a televízóban:

World Cup of Dart, csoportkör, 1. forduló: június 15., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

World Cup of Darts, csoportkör, 2. forduló (a magyar párossal): június 16., péntek 12:00, Sport1 (élő)

World Cup of Darts, csoportkör, 3. forduló (a magyar párossal): június 16., péntek 19:00, Sport1 (élő)

World Cup of Darts, 2. forduló (1. rész): június 17., szombat 12:00, Sport2 (élő)

World Cup of Darts, 2. forduló (2. rész): június 17., szombat 19:00, Sport2 (élő)

World Cup of Darts, negyeddöntők: június 18., vasárnap 12:00, Sport2 (élő)

World Cup of Darts, elődöntők és döntő: június 18., vasárnap 19:00, Sport2 (élő)