Megvan a negyedik csoportkörös női magyar kézicsapat is! • SportTV

Megvan a negyedik csoportkörös női magyar kézicsapat is!

2023. 07. 10. 21:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A Debrecen, Ferencváros, Győr BL-trió után a Mosonmagyaróvár is csoportkörös lesz a nőknél a nemzetközi porondon, az óváriak az Európa-liga négy kiemelt csapata közé kerültek, így csak januártól lesz jelenésük Európában.

Már biztos, hogy a 2023-2024-es kézilabda európai kupaszezonban legalább négy női magyar csapat szerepelhet a különböző sorozatok csoportkörében. Az ugye már tudott egy ideje, hogy a DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC hármas a Bajnokok Ligájában a csoportkörben kezd, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mostani döntése értelmében pedig a Motherson Mosonmagyaróvár az Európa-ligában indíthat ugyanott. Sokáig kérdéses volt, hogy a Debrecen „felminősítése” miatt Magyarország elveszíti az egyetlen fix csoportkörös helyét vagy sem – ebben az esetben nekünk kedvező döntés született, így az előző szezonban sokáig a negyeddöntőbe jutásért küzdő együttes a nemzetközi porondon csak januárban jelenik meg, a dán Nyköbinghez, a német Thüringer HC-hoz és a román Gloria Bistritához hasonlóan.

Viszont a hazánknak járó további két selejtezős helyből csak egyet tölthetünk be. A Siófok KC eredetileg ugyan nevezett a sorozatra, de miután idehaza csak a harmadosztályban indulhat, visszalépett a nemzetközi megméretéstől. Így az egyetlen selejtezős csapatunk a Praktiker-Vác együttese lesz, amelynek egyetlen párharcot kell megnyernie a főtáblára jutásért. A Vác novemberben lép majd pályára, ráadásul kiemeltként, így a riválisok közül többek között a dán Köbenhavnt, a német Dortmundot, a francia Nantes-ot és Chambrayt, továbbá a norvég Storhamart, illetve Solát is elkerüli.

A Sport TV élőben közvetíti a 2023-2024-es kézilabda kupaszezont.