Lesz-e Price-címvédés Hamiltonban? • SportTV

Lesz-e Price-címvédés Hamiltonban?

2023. 08. 05. 01:40    
Olvasási idő: 2 perc

Eddig hat World Series-versenyt rendeztek meg Új-Zélandon, az első négyet Aucklandben, most harmadszor játszanak a hamiltoni Globox Arenában. Eddig egyedül Michael van Gerwennek sikerült dupláznia, mi több, címet védenie (2018, 2019), most a walesiek csillaga, Gerwym Price készül ugyanerre a bravúrra.

Képes lesz Haupai Puha olyan meglepetést szerezni, mint hat éve az ausztrál Kylie Anderson vagy Cory Cadby? (Fotó. pdctv.com)

A hatodik földrész eddig egyszer remekelt úgy a kisebbik óceániai nagy szigetországban, akkor a „nagy testvér” ausztrálok két képviselője nem csupán az első körből jutott tovább, hanem a finálét is ők vívták: Kyle Anderson 11–10-re győzte le Corey Cadbyt. A legutóbbi két jóhamiltoni viadalon az első kör egyaránt 7–1-es „PDC-válogatott” sikerrel végződött, most két hazai játékos Johnny Tata Peter Wright (6–3), Haupai Puha Dimitri Van den Bergh ellen (6–2) aratott megérdemelt sikert. Sőt, még egy térségi klasszis, az ausztrál Damon Heta is nyert Darren Herewini (6–2) ellen, de ő a PDC-csapatot képviselte Claytont helyettesítve.

A lenagyobb helyi nevet, Simon Whitlockot viszont Gerwyn Price valósággal kiütötte (6–1), a Jégember a negyeddöntő első meccsén a tapasztalt Ben Robbot búcsúztató (6–2) Danny Nopperttel játszik. Az elmúlt öt évben 9-szer csaptak össze, ebből 7-szer a walesi győzött, most is csak akkor állhat ellent neki a holland, ha tiszteletre méltó „tömegtermelése” mellett kiszállózásban is állja a sarat a címvédő ellen.
A második csata a maradék mezőny egyik egyéni világbajnoka, Rob Cross és az egyik meglepetésember Johnny Tata  találkozása lesz, ők most meccselnek először PDC-eseményen. Az első két találkozó győztese csap össze a felső ági elődöntőben, amelyet már 7 nyert legig játszanak.
Az alsó ág első mérkőzésére  két vb-győztest szólít a színpadra John McDonald ceremóniamester: a címvédő egyéni világbajnok Michael Smitht és a tavalyi csapat vb-győztes Damon Hetát. Hét eddigi összecsapásukból (ebben benne van egy 2020-as Home Tour-meccs is)  Smith ötöt, Heta csak kettőt fejezett be sikerrel, az említett Home Tour-találkozót és a  tavalyi csapat vb-n vívott egyéni meccsüket. Bully Boy sokdzot csóválta a fejét és türelmetlenkedett az első köt legszorosabb csörtéjén (6–5 az ausztrál rangelső Penhall ellen), Hetával csak egyenletesebb teljesítménnyel bánhat el.
A záró negyeddöntőt a másik meglepetésjátékos Haupai Puha játssza a World Matcjplay friss bajnokával Nathan Aspinall-lal. Ők sem mérkőztek még, persze a világrangsor 5.-je forró favorit egy, az Order of Meriten nem is szereplő „no name” dartsos ellen.

A két elődöntő győztes 8 nyert legig játssza a döntőt.

WORLD SERIES OF DARTS, 5. állomás, New Zealand Darts Masters, Hamilton, Globox Arena.  Sport1 9:00 a negyeddöntő  és az elődöntő mérkőzései és a döntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)