Indul a középdöntő az ifi vb-n: irány a negyeddöntő! • SportTV

Indul a középdöntő az ifi vb-n: irány a negyeddöntő!

Sport TV avatar Sport TV 2023. 08. 07. 15:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn és kedden Portugália és a házigazda Horvátország vár a középdöntőben a magyar válogatottra a férfi kézilabda ifjúsági világbajnokságon. A cél a csoport első két helyén végezni, így a negyeddöntőbe való továbbjutás. A Sport1 élőben közvetíti a magyar válogatott csoportjának minden meccsét.

A magyar válogatott Varasdon vívja a mérkőzéseit. (Fotó: Fotó: Croatia 2023/Kolektiff images)

Marokkó (37-28),  Új-Zéland (49-6) és Szlovénia (29-25) sem jelentett eddig akadályt az ifjúsági világbajnokságon a magyar válogatottnak. Kis Ákos tanítványai magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat, így a középdöntőbe jutottak, ahol Portugália és Horvátország lesz az ellenfelük, és már két pontot magukkal s vittek a szlovénok feletti sikernek köszönhetően. A két legjobb gólszerzőnk eddig a 18 gólig jutó Terjék Roland és a 17 találatos Csörgő Kristóf, szükség lesz az ő további remeklésükre a folytatásban.

Ez a korosztályos csapatunk 2022-ben az U18-as Eb-n negyedik helyen végzett, és azon a tornán is összecsapott mindkét mostani ellenféllel, ráadásul épp ugyanígy a középdöntős csoportban. Akkor a portugálokat 24-23-ra legyőzte, míg a horvátoktól kikapott 28-25-re, de utóbbi meccs eredményétől függetlenül csoportelső lett.

Ha az ifiknek összejönne a továbbjutás, már sikerülne megismételni a legutóbbi, 2019-es ifi vb-n elért eredményt, de a magyar szurkolók talán még ennél is szebb eredményben bíznak. Pár héttel ezelőtt a juniorok parádés vb-t zártak, hiszen döntőt játszhattak Berlinben a németek ellen. Jó volna azt látni, ha az egy korosztállyal fiatalabb csapat is eljut a végső megmérettetésig, a vasárnap esti fináléig.

A Sport1 természetesen élőben közvetíti a magyar érdekeltségű mérkőzéseket, így a középdöntőből a Portugália és Horvátország elleni találkozókat is. A csoport másik két összecsapása is látható lesz, ahogyan majd a legjobb nyolc hátralévő összes mérkőzése (a négy negyeddöntő, a két elődöntő, az 5-8. helyért vívott meccsek és a vasárnap helyosztók is.

A középdöntő magyar érdekeltségű mérkőzései:

MAGYARORSZÁG–Portugália: augusztus 7., hétfő 17:15, Sport1; kommentátor: Bartha Zoltán

MAGYARORSZÁG–Horvátország: augusztus 8., kedd 19:15, Sport1; kommentátor: Fülöp Marcell

További középdöntős meccsek:

Horvátország–Szlovénia: augusztus 7., hétfő 19:15, Sport1; kommentátor: Bartha Zoltán 

Portugália–Szlovénia: augusztus 8., kedd 17:15, Sport1; kommentátor: Fülöp Marcell