Az Inter csatlakozna a hibátlan trióhoz • SportTV

Az Inter csatlakozna a hibátlan trióhoz

2023. 08. 28. 12:49    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőre két meccs maradt a Serie A második fordulójából, ezeket szokás szerint élőben közvetítjük. Előtte azonban megtárgyaljuk a játéknap első 8 találkozójának eseményeit, érdekességeit, a calcio aktuális történéseit olaszfoci-talkshow-nkban, a Nyerő SzériA című egyórás műsorban.

Egy a nyolc Cagliari elleni Lautaro-gólöröm közül. 2021 decemberében a San Siróban az argentin az első gólt fejelte, az utolsót lőtte a 4–0-s találkozón. (Fotó: Getty Images)

Mi más lehetne az egyik főtéma a Nyerő SzériA-ban, mint a villámrajtot produkáló együttesek szereplése. A Milan és a Napoli helye az egyelőre háromcsapatos listán – hétfő este az Inter csatlakozhat hozzájuk – szinte evidencia, annál nagyobb meglepetés, hogy az élvonalbeli tagságát júniusban csak a spareggión meghosszabbító Verina is dupla sikerrel rajtolt, ráadásul az Empoli után a Romát is legyőzte Marco Baroni együttese! Foglalkozunk a góllövőlista „szokásos” éllovasaival – Osimhen, Giroud – , no meg egy szenzációsan induló csatárral, Christian Pulisickel, aki csak porosodott a Chelsea-ben és most új erőre kapott a  rossoneri színeiben. Persze jönnek a transzferidőszak végi hírek is, amelyek tételeinek lehetséges létrejöttéről is véleményt alkotnak szakértőink, Hrutka „Rudi” és olaszspecialistánk, Kéri András, akik Takács Rita műsorvezetésével beszélgetnek a Sport1 stúdiójában.

Az élő két meccset az egypontos Salernitana kezdi a pont nélküli Udinesével. A déliek igazi bravúrral kezdtek, hiszen azt a pontot az Olimpicóból hozták el a Romától, méghozzá előbb  hátrányból fordítva az örökifjú Candreva duplájával – igaz, a végén a farkasok Európa-bajnoka, Belotti egy év után szerzett első római góljára rátett még egyet, azzal egyenlíteni tudott. Az Udinese látszólag könnyebb ellenfélnek tűnik. A friuliak kedvenc csapata roppant sima vereséget szenvedett otthon a Juvétól, ám a rekordbajnok második fordulós pontvesztése azt látszik igazolni, hogy a nagy különbség nem feltétlenül az ő erejüket mutatja. Lehet, hogy Andrea Sottil együttese találtatik túl könnyűnek az idény további részében.

Az elmúlt tíz évben egyszer verte csak meg a Cagliari az Intert, 2019. március 1-jén 2–1-re. A győztes gólt ünnepli szerzője, Leonardo Pavoletti, aki akár hétfőn este is rohamozhatja a nerazzurri kapuját a Sant’Eliában (Fotó: Getty Images)

A második találkozón az Inter bizonyíthatja, hogy a Monza elleni könnyed hazai siker után idegenben is megállja a helyét. Házigazdája, a Cagliari szívós védekezéssel vitt el egy pontot a Stadio Grande Torinóból, s könnyen meglehet, hogy a Sant’Eliában hasonló lesz a játék képe, mint amilyen meccset játszottak a szárdok Torinóban és a nerazzuri Milánóban egy hete. Azaz az Inter támad, a Cagliari megpróbál kontrázni, aztán kiderül, melyik taktika bizonyul hatékonyabbnak. Mindenesetre Szardíniában a milánóiak legutóbbi 8 fellépésükből hétszer elvitték mind a három pontot, az egyetlen kivételt a 2019. március 1-jei 2–1-es hazai siker jelenti, amikor a hazaiak Perisic öngóljával szereztek vezetést, Lautaro egyenlített, a győztes gólt pedig Leonardo Pavoletti szerezte, aki már a hetedik idényét kezdi a szardíniai klubban, eddigi 137 bajnokiján 34 góllal boldogítva a csapat rajongóit, ebből az Inter kapjujába hat találkozón háromszor talált be.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’23. 8. 28.)

SALERNITANA–UDINESE

Az Udinese mind a 7 mérkőzésen gólt szerzett, amelyet a Salernitana ellen játszott idegenben az A- vagy a B-osztályban, ezekből 3-at megnyert, 2-2 döntetlen és vereség mellett, ebből a legutóbbit  3–2-re bukta el, májusban)
A Roma elleni fővárosi döntetlen után ha most sem veszt a Saletnitana, történetében először marad veretlen az élvonalban egy idény második fordulója után.
Antonio Candreva, aki első három élvonalbeli meccsét az Udinesében játszotta 2007–08-ban, eddig 6 gólt szerzett egykori csapata ellen, csak az Inter kapujába talált be ennél többször (7). A Roma elleni első fordulós duplájának köszönhetően ő a Serie A legtöbb gólt elérő középpályása (5) idén május óta, 

CAGLIARI–INTER

Az Inter legutóbbi 16 élvonalbeli meccsén gólt szerzett a Cagliari ellen (35 gólt ért el, ez 2.2-es mérkőzésenkénti gólátlag), a legutóbbi piros-kék kapus, aki gól nélkül megúszta a nerazzurri ellen, Michael Agazzi volt 2013 áprilisában (2–0).
Ha a Cagliari pontot szerez, először marad két meccs után is veretlen az élvonalban a 2010-11-es idény óta.
Azok közül, akik a 2023-as naptári évben legalább 15 bajnoki gólt szereztek az öt európai topligában, Lautaro Martíneznek az egyik legjobb a perc/gól mutatója. Az argentin világbajnok 16-szor talált be 1437 perc alatt, azaz átlagban 89 perc 48 másodpercenként volt eredményes. Az Inter csatára 8 Serie A-meccsen 8 gólt szerzett a Cagliari ellen, ez a legtöbb, amelyet bármely A-ligás csapat ellen ért el.

SERIE A, 2. forduló. Sport1 17:15 Nyerő SzériA olaszfutball-talkshow (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hrutka János és Kéri András); Sport1 18:15 US Salernitana 1919–Udinese Calcio (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hrutka János); Sport1 20:30 Cagliari Calcio–FC Internazionale (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hrutka János)