MVG az ötödik sikerére hajt • SportTV

MVG az ötödik sikerére hajt

2023. 09. 17. 10:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Címvédés már nem lehet, ötödik győzelem még igen. A verseny előző győztese és a világelső már kihullott a World Series of Darts Finals rostáján, az összes eddigi bajnok közül a tavalyi győztes és a világelső is kiesett, egyedül a négyszeres trófeabirtokos maradt a porondon – minden idők második legeredményesebb dartsosa, Mighty Mika, alias Michael Van Gerwen.

Összecsap-e a két holland dartszseni, az egykor csapatvilágbajnoktárs MVG és RVB, azaz Van Gerwen és Van Barneveld egy nagy tévés torna döntőjében? (Fotó: Getty Images)

A második játéknap két termetes meglepetését egy váratlanul újra felbukkanó és egy napon is várt nagy visszatérő játékos szerezte. Keegan Brown 6–4-re megverte a 2022-es – és 2020-as – győztes Gerwyn Price-t, a hazájában nagy tévés tornára most visszatérő Raymond van Barneveld ugyanakkora sikerrel tüntette el a mezőnyből a regnáló világbajnok és világelső Michael Smitht. Az így kialakuló negyeddöntő nyolcas mezőnyéból négy az angol, kettő a hazai holland, s egy-egy skót és belga egészíti ki a társaságot.
A felső és az első ágon is az angolok megfelezik kontngensüket, hiszen fent a WSD rangelsője Cross Humphiesszal, alul a meglepetésember Brown Aspinall-lal meccsel az elődöntőért. Előbbiek ellenfele mindenképpen németalföldii lesz, hiszen MVG–VDB, azaz Van Gerwen–Van den Bergh csata következik, mig a „lenti” másik elődöntős helyért a talán az őszre talán magára találó Peter Wright csap össze a harmadik „hárombetűssel”, RVB-vel, azaz Raymond van Barnevelddel. S mivel a két holland ász külön ágra ketrült egyáltalában nem nem lehet kizárni egy hazai házi ütközetet a két világsztár között – ebben persze a másik hat negyeddöntősnek is van nem kis beleszólása.
(A kora délutáni negyeddöntő fázisban 10, az esti elődöntőben és döntőben 11 nyert legig folynak a mérkőzések.)

WORLD SERIES OF DARTS FINALS, Amszterdam. Sport2 13:00 a negyeddöntő, Sport1 19:00 az elődöntő mérkőzései és a döntő (kommentátor: Gyulai Miklós, illetve Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)