Szeged: kellenek már a pontok! • SportTV

Szeged: kellenek már a pontok!

2023. 09. 27. 08:04    
Olvasási idő: 2 perc

Két élő és egy felvett mérkőzéssel folytatjuk szerdán közvetítéssorozatunkat a férfi kézilabda BL-ről. A fő meccsünk természetesen a Szeged hazai találkozója a két év előtti döntős dán Aalborg ellen, amelyen jó lenne, ha a Tisza-partiak két elvesztett összecsapás után végre elkezdenék a pontgyűjtést is, különben a rájátszás esélye is lassacskán elúszik – persze, még sok-sok mérkőzés van hátra…

Borut Mackovsek, a klasszis szlovén átlövő a nagycsapatok közé sorolja a Szegedet, és bízik a pontszerzésben a közönség támogatásával (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–AALBORG (A-csoport)

A dán csapat vezeti az A-csoportot a kielcei (34–23) és a Peliszter elleni hazai (38–23) győzelemmel. A  szegediek viszont kétszer is vesztettek, a PSG és a Kiel is jobbnak bizonyult náluk (31–29, 35–32). Az Aaborg 72 góljánál egyetlen csapat sem szerzett többet a BL-mezőnyből az első két játéknapon. Viszont „egyéniben” a Szeged a jobb, Maro Sostaric vezeti a góllistát 17 sikeres lövéssel. A csapatok 10 meccset váltottak eddig, mindkét csapat 4-szer győzött, kétszer remiztek. A hazai bajnokságban mindkét együttes megnyerte soros találkozóját otthon, az OTP Bank-Pick  34–26-ra verte meg a Fejér-B. Á. L. Veszprémet, az Aalborg 36–30-ra a Ringstedet.
„Nagy sebességgel kell játszanunk, mint ahogyan a Peliszter és a Kielce ellen, és, ugyanakkor összeállnunk a védekezésben, nem adhatunk  túl sok könnyű gólt. Akkor szerintem hazavisszük magunkkal a két pontot” – mondta Buster Juul, a dánok balszélsője az EHF kupahonlapjának.
„Úgy érzem, a mutatott teljesítményünket nem érheti panasz, megtettünk mindent a pályán. Két nagy klubról van szó, a PSG és a Kiel a legjobbak közé tartozik, ám nekünk is így kell gondolkoznunk. A Szeged szintén egész Európában ismert csapat, és ez akkor is igaz, ha tudom, hogy sok az új arc, tapasztalatlanabb a keret, kicserélődtünk, megfiatalodtunk a nyáron. Ennek ellenére az OTP Bank-Pick Szeged nagy klub, tehát így kell hozzáállnunk a csoportmeccsekhez, ennek szellemiségében kell küzdenünk minden pillanatban” – pillantott vissza és egy kicsit előre is Borut Mackovsek, a Tisza-partiak szlovén klasszisa a klubhonlapon megjelenő, vele készített interjúban.

 MAGDEBURG–CELJE (B-csoport)

Két BL-győztes csap össze: a Magdeborg 2002-ben és az idén, a Celje 2004-ben nyerte el a legértékesebb európai klubtrófeát. Legutóbb több mint két évtizede, a 2001–02-es idény negyeddöntőjében csapott össze a két együttes, kis különbséggel az SCM masírozott tovább első kupagyőzelme felé. A címvédő német együttes két kudarccal nyitotta az idényt, a Veszprémtől otthon 33–28-ra, a Barcától Katalóniában 32–20-ra (!) szenvedett vereséget. A Celje is kétszer kikapott, de szűkebben, 36–34-re a GOG-tól, 30–29-re a Portótól. A celjei Mitja Janc 15 góllal a negyedik a BL-góllistán, a B-csoportban a védő Magdeburg szerezte a legkevesebb gólt, csupán 48-at. „Nem kérdés, szerdán szeretnénk megszerezni az első pontjainkat a Bajnokok Ligájában. A Celjének fiatal, tehetséges csapata van, ennek ellenére sok nézőt és két pontot remélünk a GETEC Arénában” – nyilatkozta Benny Wiegert, a magdeburgiak vezetőedzője.

 KIELCE–PSG (A-csoport)

Az elmúlt két idényben döntős lengyel együttes egy vereséggel (az Aalborg ellen) és egy győzelemmel (Kolstad) kezdte a szezont, a PSG két sikerrel indult (Szeged, Zagreb). Két jelenlegi Kielce-játékos, Benoit Kounkoud és Dylan Nahi a PSG-ben mutatkozott be a BL-ben. A két csapat 2016 óta 12-szer mérkőzött meg a BL-ben,a franciák 7–5-re vezetnek, ám a négyes döntőben mindkét csatájukat a lengyelek nyerték meg, az utóbbit az idén júniusi elődöntőben. Az elmúlt 7 oda-vissza meccsükön mindig a házigazdák győztek, a legutóbbi idegenbeli sikert a PSG aratta, amely 34–28-ra győzött Kielcében a 2018-as negyeddöntőben. Minkét együttes megnyerte legutóbbi hazai bajnokiját, és veretlen: a Kielce a Piotrkówot (45–26-ra), a PSG a Créteilt (35–27) győzte le vasárnap.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 3. forduló. Sport1 18:00 OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:30 SC Magdeburg–RK Celje Pivovarne Lasko (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 22:30 Industria Kielce–Paris St.-Germain Handball (kommentátor:  Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)