Hány pontos BL-fordulója lesz két női csapatunknak? • SportTV

Hány pontos BL-fordulója lesz két női csapatunknak?

2023. 09. 30. 12:37    
Olvasási idő: 2 perc

A Győri Audi ETO KC-nek egyedül háromszor annyi pontja van három forduló után, mint a másik két BL-csapatunknak, a Debrecennek és az FTC-nek összesen (2+0). Szombat este ez az összevetés „döntetlent” is mutathatna matematikailag, de szakmailag ez felettébb valószínűtlennek tetszik…

Klujber Katrin szerint javítani fog a Fradi, reméljük, igaza lesz a klasszis átlövőnek... (Fotó: fradi.hu)

ODENSE–DVSC (A-csoport)

Ha a házigazda dán klassziscsapat legyőzi a Debrecent, beállítja eddigi rajtrekordját: 2020–21-ben az első öt meccséből négyet megnyert. A csapat beállója, Maren Aardahl gyakorlatilag megállíthatatlan: 18 gólt szerzett a BL-idényben, ezzel a forduló előtt harmadik a sorozat góllistáján. Klubjáé a legeredményesebb jelző: 89 góllal három meccsen a legtöbbször talált kapuba a B-csoport nyolc együttese között, holtversenyben a Bietigheimmel.
Ez lesz a debreceniek 10. meccse az elitsorozatban, eddig kettőt sikerült megnyerniük. Míg a DVSC Schaeffler következő bajnokiját csak októberben játssza, az Odense már ötös nyerő sorozatban van a dán bajnokságban a szerdán a HK Viborg ellen aratott 40–28-as győzelmével.
„Szerintem izgalmas meccs lesz. A DVSC Schaeffler új a Bajnokok Ligájában, és minden bizonnyal sok ötletet és energiát visz a játékba. De nekünk magunkra kell összpontosítanunk, és folytatnunk kell a jó formánkat. Mindent megteszünk, hogy két pontot szerezzünk; a Bajnokok Ligája csoportkörében minden pont fontos lehet” – mondta Elma Halilcevic, az odenseiek balszélsője az EHF BL-honlapjának.
„Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen mindenki tudja, hogy az északiak gyors kézilabdát játszanak. Az Odensében tizenhárom válogatott játékos szerepel, erősek az egy egy elleni játékban és átlövésben egyaránt. Mind védekezésben, mind támadásban szeretnénk előre lépni az előző mérkőzéshez képest!” – fogalmazott Planéta Szimonetta a debreceni klub honlapjának.

FTC–RAPID (B-csoport) 

Hagyományaihoz méltatlanul gyengén kezdte a Fradi a BL-szezont, három mérkőzés után még pontja sincs a legutóbbi kiírás döntősének. A Rapid sem teljesített sokkal jobban, mindössze két pontja van a Lublin legyőzésével. Emiatt két és fél hete megváltak a csapat dán vezetőedző helyét elődje másodedzője vette át.
A románok házi góllistáját Sorina Grozav vezeti 14 góllal, Klujber Katrin és Andrea Lekics egyaránt 15-ször talált az ellenfél kapujába. Szöllősi-Zácsik Szandra szalagszakadása miatt több hónapra is kiesett a BL- és magyar bajnoki ezüstérmes munkájából. A Rapid a múlt héten ötből a harmadik meccsét vesztette el a román bajnokságban (Brailában kapott ki 28–27-re), az FTC a héten nem játszott a K&H Ligában.

Érdekes, hogy bár ilyen gyengén álló csapatok esetében ritka,  az EHF mégis ezt az összecsapást választotta előre a „hét meccsének”.
„Az első három meccsen nem úgy teljesítettünk, ahogy a szurkolók elvárják tőlünk, és mi magunktól is. Sokkal jobban kell játszanunk a szombati meccsen, és meg kell szereznünk az első pontjainkat a Bajnokok Ligájában. Szerintem ezt otthon is meg tudjuk csinálni – mondta a házi társgólkirály Klujber Katrin, az  FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövője.

„Az FTC elleni találkozó nagyon fontos számunkra az Ikast elleni meccs után. Az FTC nagy tapasztalattal rendelkezik a Bajnokok Ligájában, legutóbb döntőt is játszhatott. Tehát nagyon jól fel kell készítenünk a játékosainkat, oda kell figyelnünk a hazai játékosokra, és bíznunk kell magunkban vélekedett David Ginesta Montes, a Rapid Bucuresti spanyol vezetőedzője.
Az összecsapás színhelye a Fradi állandó BL otthona, az Érd Aréna lesz.

 

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló. Sport1 15:15 Odense Handbold–DVSC Schaeffler (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–CS Rapid Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)
FÉRFI BUNDESLIGA. Sport1 19:45 SC Magdeburg–THW Kiel (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)