Veszprém: önbizalom-visszaszerzés a Porto ellen? • SportTV

Veszprém: önbizalom-visszaszerzés a Porto ellen?

2023. 10. 11. 12:39    
Olvasási idő: 2 perc

A pazarul alakuló veszprémi rajtba a GOG elleni vereség piszkított bele. Most az „édes otthonban”, a Veszprém Arenában kellene begyógyítani a sebeket – mondjuk egy magabiztos győzelemmel. Aztán nyugodtan hátradőlve megnézhetjük „a hét mérkőzését” két hasonló nevű BL-győztes, a Kiel és a Kielce között.

Momir Ilics mester nehéz erőpróbára számít a Porto ellen (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–PORTO (B-csoport)

Mindkét félnek négy pontja van, az első két fordulóban egyaránt győztek, aztán megállították őket, a Portót a Barca, a Veszprémet a GOG. 2019 óta hat alkalommal csaptak össze, a bakonyiak öt győzelme mellett egy döntetlen született. Mindkét edző, Momir Ilics (Veszprém) és Carlos Resende (Porto) játékosként egy-egy évad BL-gólkirálya volt. A két együttes házi gólkirálya Nedim Remili (Veszprém) 16, illetve Victor Iturriza (Porto) 14. Az éllovas Veszprém 52–11-es győzelmet aratott az Eger ellen, a Porto viszont hazai csúcsrangadón verte meg 37–33-ra a Benficát.

„A kézilabda új stílusa jellemzi ellenfelünket: változás történt náluk az edzői stábban. Természetesen az új edző kicsit másképp látja a játékot, mint Magnus Andersson. Sokat futnak például, ami szerintem egy kicsit új elem számukra, de mindenesetre nagyon jó csapatról beszélünk, amely bárkit meg tud győzni. Ez a Bajnokok Ligája, itt nincsenek könnyű meccsek” – mondta Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője.

„Nehéz pár hét volt, sajnos két játékost elvesztettem sérülés miatt, és minden játékos fontos a csapatnak. De mindig mosollyal az arcunkon, kemény munkával az izmainkban nézünk szembe a kihívásokkal, így utazunk majd Veszprémbe. A Bajnokok Ligájában nincsenek gyenge meccsek, ezért mindig készen kell állnunk” – ez Carlos Resende, a portói vezetőedző véleménye.

KIEL–KIELCE (A-csoport)

Három forduló után a Kiel a mezőny három hatpontosának egyike, az egyetlen az A-csoportban, következésképp ennek a nyolcasnak az éllovasa. Vendége nem sokkal marad le mögötte, 4 pontos. Eddig 14-szer küzdöttek meg egymással Európában, a THW 8-szor, a lengyel rekordbajnok 3-zer győzött, 2 döntetlen mellett. Mindkét együttes első számú kapuvédője nélkül készül a mérkőzésre, Vincent Gérald combizom-problémákkal, Andreas Wolff hátfájdalmakkal küzdve marad ki a csatából. Az előző hétvégén a Kiel három vereség után végre nyert a Bundesligában, 34–23-ra verte meg a Hamburgot. A Kielce 38–27-re legyőzte az Ostrow Wielkopolskit a lengyel ligában.

„A BL-ben minden meccs kihívás a legmagasabb szinten. A Kielce az elmúlt két évben döntős volt, és amennyire csak lehetett, együtt tartotta a csapatát. Ez egy igazi csúcsjáték lesz” – nyilatkozta Niclas Ekberg, a THW Kiel 2020-ban BL-győztes svéd jobbszélsője.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 4. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–FC Porto (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport1 20:30 THW Kiel–Industria Kielce (kommentátor: Fülöp Marcell,  szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita és Kopornyik Zsolt)