Nedim Remili a kosárlabdapályán is remekel • SportTV

Nedim Remili a kosárlabdapályán is remekel

2023. 10. 16. 15:01    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém világklasszis jobbátlövője óriási kosárlabdaszurkoló, és maga is remekül bánik a kosárlabdával. Ezekről beszélt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában, ahol még láthattunk róla egy olyan videót is, amelyben éppen egy Euroliga-ásszal pattogtatott, és nyert is.

Nedim Remili a Porto ellen tör kapura. (Fotó: Peka Roland / handballveszprem.hu)

Nem meglepő, hogy Nedim Remili, a Telekom Veszprém olimpiai- és világbajnok kézilabdázója jól bánik a kézilabdával, de azt kevesebben tudják, hogy kosárlabdával is közel ilyen virtuóz. A Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Császár Gábor vetette fel, hogy a mozgása kicsit emlékezteti őt néhol a korábbi NBA-sztáréra, Tony Parkerére, és néhány jelenetben tényleg nagyon nagy a hasonlóság. Érdemes megnézni EZT A VIDEÓT.

Remili, mikor meglátta a felvételt, rögtön kiszúrta, hogy az egyik kiválasztott jelenetekben Parker pont Boris Diawnak ad épp gólpasszt, aki szintén egy legendás francia kosaras, míg Remili épp honfitársát, Ludovic Fabregast segítette hozzá egy gólhoz. Ezért hangzik el viccből a „francia kapcsolat” és a „francia maffia” kifejezés. Utóbbit Tony Parker használta mindig akkor, mikor több francia csapattársa is volt, és amikor francia szurkolók, barátok érkeztek hozzá San Antonióba látogatóba.

„Sokat játszottam, és valójában még most is sokat kosarazom, mikor van szabadidőm, nagyon szeretem a kosárlabdát. Igazság szerint én inspirációt merítek minden sportág legjobbjaitól. – – fogalmazott Nedim Remili a Harmadik Félidőben, majd folytatta a gondolatmenetet. – Minden a mentalitásról szól. Mikor fiatal voltam, édesapám mindig azt mondta, hogy csak 10 százalékban múlik a fizikalitáson, míg 90 százalékban a metalitáson múlik, hogy profi sportolók legyünk. Pár évvel ezelőttig ezt nem fogtam fel, de mostanra, hogy az egyik legjobb csapatban játszom, és ennek egyik vezéregyénisége lehetek nagy felelősséggel, így már megértem.  Ez nagyon sokat segít, hogy magasabb szintre tudjak jutni. Persze, Tony Parker is segít, dokumentfilmeket is láttam róla, ahogyan Michael Jordanről, LeBron Jamesről vagy Steph Curryről is. Ezek a srácok letettek valamit, van bennük valami más, és ha jobbá akarunk válni, valami másra van szükségünk. Ezek szerint csinálom én is.”

Eközben szintén látható egy jelenet, amin kosara dob egy edzőteremben valaki felett. Ő sem akárki, hiszen kiderült, hogy az egyik legjobb barátjáról van szól. A nevét ugyan nem árulta most el, de Isaia Cordinier az, aki jelenleg az Euroligában is szereplő olasz Virtus Bologna játékosa. Páre hete ott volt a jelenlegi és korábbi NBA-játékosokkal teletűzdelt francia válogatottal a nyári világbajnokságon. Óriási szó tehát, ha valaki ott játszik. Cordinier Remilihez hasonlóan Crétailből származik, így érthető, honnan ered a barátság. Ha pedig Remili egy az egy ellen valóban le tudja győzni, akkor a képességei biztosan rendben vannak.