Második kör Wolverhamptonban: lesznek-e újabb meglepetések? • SportTV

Második kör Wolverhamptonban: lesznek-e újabb meglepetések?

2023. 11. 12. 12:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A csoportkör második fordulója a programja a Grand Slam of Darts vasárnapi versenynapjának. Az első nap egy két kisebb váratlan eredménye mellett akadt egy csúcsszenzáció is: a „nevenincs” újonc amerikai Stowe Buntz 5–1-re valósággal lelépte a legutóbbi major torna, a friss Európa-bajnok kétszeres világbajnok skót Peter Wrigthot. Önként adódik a kérdés, lesz-e újabb meglepetésbomba vasárnap is?

Peter Wright a kiesés ellen, Jonny Clayton a biztos továbbjutásért játszik vasárnap (Fotó: pdctv.com)

A délutáni programot zsúfoltság miatt az AMC Mikro alkalmazásunkon tudjuk mutatni, ám akik lemaradtak egy-egy jobb összecsapásról, éjjel a Sport1-en ismét megnézhetik. Ilyen izgalmasabb párosításnak ígérkezik például a D-csoport Gerwyn Price–Ryan Searle meccs (a két szombati győztes csap össze), az Nathan Aspinall–Heta csata a H jelű kvartettből, vagy a Jonny Clayton–Josh Rock ütközet ugyancsak  két, 5–2-re nyertes játékos között – a walesi  sikere a holland Berry van Peer ellen nem volt meglepetés, az ifivilágbajnok Rocké a tavalyi Masters-győztes Chris Dobey ellen már sokkal inkább.

Az esti programot már a Sport1-en mutatjuk élőben, onnan a sok jónak ígérkező mérkőzés közül négy is külön figyelmet érdemel.  A szombat nagy vesztese Wright Dave Chisnall-lal csap össze, ez a meccs igazi „kiesés elleni rangadó”, amelyikük veszít, nagy valószínűséggel túl korán búcsút mondhat a versenynek. Ugyanennek a csoportnak a két győztese, Buntz és Stephen Bunting viszont a szinte biztos továbbjutásért lép a pódiumra. Két világbajnok küzd meg a Michael van Gerwen–Rob Cross összecsapáson (G-csoport, ők kettes is nyertek szombaton) és az est befejező találkozóján  a World Grand Prix győztese, Luke Humphries küzd meg a másik skót kétszeres egyéni világbajnokkal, Gary Andersonnal.

Kapcsolódó

GRAND SLAM OF DARTS, a csoportkör 2. fordulójának programja

DÉLUTÁN (14:00-től)

Gian VAN VEEN (holland)–Nathan RAFFERTY (északír, D-csoport); Brendan DOLAN (északír)–MURAMACU Haruki (japán, F-csoport), Chris DOBEY (angol)–Berry VAN PEER (holland, B-csoport); Danny NOPPERT (holland)–Andrew GILDING (angol, F-csoport), Gerwyn PRICE (walesi)–Ryan SEARLE (angol, D-csoport); Ricardo PIETRECZKO (német)–Beau GREAVES (angol, H-csoport), Nathan ASPINALL (angol)–Damon HETA (ausztrál, H-csoport);  Jonny CLAYTON (walesi)–Josh ROCK (északír)

ESTE (20:00-tól)

Dirk VAN DUIJVENBODE (holland)–Steve LENNON (ír); James WADE (angol)–Nathan GIRVAN (A-csoport); Martijn KLEERMAKER (holland)–Fallon SHERROCK (angol, G-csoport); Stephen BUNTING (angol)–Stowe BUNTZ (amerikai, E-csoport); Michael VAN GERWEN (angol)–Rob CROSS (angol, G-csoport); Michael SMITH (angol)–Krzysztof RATAJSKI (lengyel, A-csoport); Luke HUMPHRIES (angol)–Gary ANDERSON (skót)

GRAND SLAM OF DARTS, Wolverhampton. AMC Mikro 14:00 (felv. Sport2 2:00) a csoportkör 2. fordulójának első 8 mérkőzése (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos); Sport1 20:00 a csoportkör 2. fordulójának másik 8 mérkőzése (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)