Versenyben marad az Európa-bajnok? • SportTV

Versenyben marad az Európa-bajnok?

2023. 11. 14. 12:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A csoportkör harmadik fordulójának másik felét játsszák a Grand Slam of Darts tévés nagytornán Wolverhamptonban. Most az alsó ágának nyolc résztvevője válik ismertté, pontosabban a háromszoros bajnok Mighty Mike és a tavalyi döntős Asp már vasárnap kvalifikálta magát a 16-ba, most melléjük kerestetik további hat játékos

Meglesz-e a főtábla a kétszeres világbajnok, friss Európa-bajnok Snakebite-nak? (Fotó: Getty Images)

Az E-jelű négyesben a meglepetésember Stowe Buntz már továbbjutó, Dave Chisnall már csap „becsületből” – no meg a másik meccs nagy különbségű eldőlése esetén fennálló harmadik hely lehetőségért harcol meg az amerikaival. Az a „másik meccs” nagy ki-ki rangadó, két ősi ellenfél, Peter Wright és Stephan Bunting a versenyben maradásért csap össze. Ahhoz képest, hogy mit mutatott Dortmundban Snakebite, meglepő, hogy kérdéses lehet a táblára kerülése…
Az F-csoportban fent és lent is lehet hármas pontholtverseny, amelyben a legkülönbségnek fontos szerepe van. Ha Noppert legyőzi Dolant és Maramacu Gildinget, akkor a holland csoportelső, a másik három 2-2 pontos, s lehet számolgatni a legeket. Ha viszont Dolan és Gilding nyer, akkor a holland, za angol és az északír 4-4 pontos (legkülönbség!) és a japán ponttalanul utolsó.
A G-kvartettben Van Gerwen nyolcaddöntős, honfitársa Kleermaker már kiesett, a férfi világbajnok Rob Cross és Mrs Darts, azaz Fallon Sherrock szintén ki-ki csatában dönt, melyikük maradhat és melyik utazik haza, ha csak saját költségén meg nem nézi a torna hátralávő négy napjának küzdelmeit.
S végül a H-csoportban az F-hez hasonló a scenario: lehet egy 6 pontos (Aspinall) és három kétpontos (Greaves, Heta és a közönséggel való viselkedésben még mérföldnyi lemaradásban lévő (jobban játszik, mint kommunikál – Pietreczko)  vagy egy fenti pontos hármas holtverseny Asp, a Sherrock mellett másik hölgyversenyző  és az ausztrál dartsos között.
Mindenesetre hétfőn nagyon sok volt az 5–1, kedden azért több szorosabb csatára lehet számítani.

Kapcsolódó

GRAND SLAM OF DARTS, csoportkör, 3. forduló, alsó ág

Dave CHISNALL (angol)–Stowe BUNTZ (amerikai, E-csoport)
Nathan ASPINALL (angol, 5. kiemelt)–Ricardo PIETRECZKO (német, H-csoport)
Michael VAN GERWEN (holland)–Martijn KLEERMAKER (holland, G-csoport)
Andrew GILDING (angol)–MURAMACU Hiraki (japán, F-csoport)
Danny NOPPERT (holland, 7.)–Brendan DOLAN (északír, F-csoport)
Peter WRIGHT (skót, 2.)–Stephen BUNTING (angol, E-csoport)
Rob CROSS (angol)–Fallon SHERROCK (angol, G-csoport)
Damin HETA (ausztrál)–Beau GREAVES (angol, H-csoport)

Grand Slam of Darts, Wolverhampton.  Sport1 20:00 a csoportkör harmadik fordulója, A–D csoport (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)