Érdekli a Szezonközi Torna a játékosokat? Előbb volt bunyó, mint pontszerzés, úgyhogy igen. • SportTV

Érdekli a Szezonközi Torna a játékosokat? Előbb volt bunyó, mint pontszerzés, úgyhogy igen.

2023. 11. 15. 19:01    
Olvasási idő: 2 perc

Lezajlott a Szezonközi Torna harmadik játéknapja, és olyan jeleneteknek voltunk szemtanúi a Warriors – Timberwolves meccsen, amiket a szezon ezen részben, és főleg egy meccs második percében nem szoktunk meg.

A középkör közelében történt a csetepaté. (Fotó: Getty Images)

25 éve nem volt ilyen

A Szezonközi Tornát azért hívták életre, mert a szurkolók és a liga úgy érezte, nem mindig veszik kellően komolyan az alapszakaszt a csapatok és a játékosok. Nincs izgalom, küzdelem. Nos, a sorozat harmadik játéknapja alapján a várakozás bejött. Van feszültség, van küzdelem, van izgalom és amellett, hogy ez jó esetben szoros meccsekkel jár, néha másban mutatkozik meg az akarás.

A Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves meccsen már 0-0-nál, a második percben kiállítottak három embert, egészen pontosan Klay Thompsont, Draymond Greent és Jaden McDanielst. Az egész úgy kezdődött, hogy Thompson és McDaniels elkezdte tépni egymást, aztán Draymond Green ráugrott a közbelépő Rudy Gobertre, és fojtogatni kezdte. Elég csúnya volt.

Az elmúlt 25 évben nem volt olyan az NBA-ben, hogy az első pontok megszerzése előtt már három játékost kiállítottak. Ahogyan a videóban is látható, a meccset a Timberwolves nyerte 104-101-re . Annak ellenére meglepően szoros volt a találkozó, hogy a két kiállított Warriors-játékos mellett Steph Curry sem játszott, Brandin Podziemski és Dario Saric volt a két legjobb pontszerző.

A Lakers-Grizzlies meccsen is volt izmozás

Los Angelesben is odatették magokat a játékosok, főleg a hazaiak, mert nagyon elverték a Grizzliest (134-107), és senkinek sem kellett a Lakersből többet játszania 29 percnél. Az első negyedben kiosztottak öt technikait, Anthony Davis és Santi Aldama találta meg egymást, és utána jött Desmond Bane, D’Angelo Russell és a Grizzlies edzője, Taylor Jenkins is. Ők kaptam technikait a kakaskodás után.

A két űrlény első ütközete nem a pontgyártás miatt lesz maradandó

Sokan várták a két óriás Victor Wembanyama és Chet Holmgren első tétmeccsét, ami nem úgy alakult, mint tervezték. Wembanyama 8 pontot, 14 lepattanót és 2 blokkot, Holmgren  9 pontot, 7 lepattanót, 3 gólpasszt, 2 labdaszerzést és 1 blokkot tett a közösbe, és ebből már össze lehetett állítani egy jó videót kettejükről:

A meccset a Thunder nagyon csúnyán megnyerte 123-87-re, főleg Shai Gilgeous-Alexandernek köszönhetően. Nem csoda, hogy volt idegeskedés, Wembanyama begyűjtötte első NBA-s technikaiját, Holmgren pedig picit dulakodott Jeremy Sochannal. Egyénileg és csapatszinten is lesz jobb meccsük, van még ebben a párharcban bőven perspektíva.

További eredmények:

Hornets-Heat: 105-111

Pistons-Hawks: 120-126

76ers-Pacers: 126-132

Nets-Magic: 124-104

Pelicans-Mavericks: 131-101

Jazz-Blazers: 115-99

Nuggets-Clippers: 111-108

Jelen állás szerint keletről a Pacers, a Heat, a Celtics és a Hawks, míg nyugatról a Lakers, a Nuggets, a Timberwolves és a Jazz áll továbbjutásra.

Pénteken érkezik majd a negyedik játéknap, onnan a San Antonio Spurs és a Sacramento Kings meccse kerül majd képernyőre.

San Antonio Spurs – Sacramento Kings: november 18., szombat 1:30, Sport1 (élő); 17:00, Sport2 (felv.)

A további tévés menetrend:

Trash Talk: november 16., csütörtök 17:00, Sport1 (élő)

San Antonio Spurs – Sacramento Kings: november 18., szombat 1:30, Sport1 (élő); 17:00, Sport2 (felv.)

Charlotte Hornets – New York Knicks: november 19., vasárnap 0:00, Sport2 (élő)

NBA Action: november 19., vasárnap 10:00, Sport1

Alley-oop: november 19., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)

A Spursből nincs hiány

Ezen a héten nem csak a jelenlegi San Antonio Spurst láthatjuk, hanem a Tim Duncan vezette alakulatot is, mert egy izgalmas Nowitzki vs Duncan összecsapás is képernyőre kerül.

Denver Nuggets – Detroit Pistons (az NBA legpontgazdagabb meccse): november 13., hétfő 21:00, Sport2

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs (Dirk Nowitzki kontra Tim Duncan): november 17., péntek 22:00, Sport2