Női kézikupák: hol az az indigó? • SportTV

Női kézikupák: hol az az indigó?

2023. 11. 18. 12:47    
Olvasási idő: 2 perc

Legszivesebben indigót tennénk alá, vagy modernebbül „copy-paste” kombinációt nyomnánk a női európai kupák, vagyis női Bajnokok Ligája 7. fordulójának és az Európa-liga selejtezőjének eredményeire. Akkor ugyanis mind a négy együttesünk veretlen maradt, együttesen hét pontot szerzett, s ezzel jelentős lépét tett kupacéljai elérése felé. Hátha ugyanez – fordított pályaválasztással – ugyanúgy megtörténik az esztendő utolsó nemzetközi kupanapjain is.

Aligha lesz könnyű a Fraditól elszenvedett vereség után, de Ulrik Kirkely vélhetően megtalálja a németek elleni második győzelem útját is (Fotó: gyorietokc.hu)

KASTAMONU–VÁC (El-selejtező)

Ez az a mérkőzés, amit azért játszanak le – mert muszáj! Noha eddigoüi két törökióorsági meccsüle mindkétszer 7 góllal a hazaiak nyerték meg, aligha akad bárki is, aki szemernyi esélyt ad a mostani Kastamonunak – melynek csak a szerelése azonos az évekkel ezelőttihez – , hogy ledolgozza Vácott összeszedett potom 16 gólos hátrányát. A törökök beállója, Ceren Demircelen reménykedik benne, hogy akad társa, hiszen az első meccsen 8 gólt szerzett, de nem volt senki, aki csak megközelítette volna ezt a teljesítményt.
A magyar csapat vetett véget a Kastamonu idénybeli veretlenségének. Az együttes valamennyi mezőnyjátékosa szerzett gólt az első találkozón, azaz kiváló támadójátékot mutatott a Vác, amely ugyan hosszú utat tett meg pénteken –  repülés Isztambulba, majd Ankarába, s közel háromórás buszozás Kastamonuba, de ez aligha gyengíti le a csapatot annyira, hogy a legkisebb problémát is okozza a16-os főtáblára kerülésben.

 DEBRECEN–CSM (BL, A-csoport)

A múlt heti 29–29 után a felek pontholtversenyben állnak csoportjukban, 7 forduló után 7-7 ponttal. A Buducsnoszt és a Sävehof elleni győzelmekkel a CSM több pontot szerzett idegenben (4), mint otthonában (3). A DVSC legjobb sorozatát éli, három meccs óta veretlen, négy hazai találkozójából csak egyszer szenvedett vereséget. Csak a Meztz-Handball játékosa, Kristina Jörgensen volt több gólban közvetlen érdekelt (84 gól és gólpassz összesen) a CSM sztárjánál, Cristina Neagunál (41 gól, 38 assziszt). A debreceni kapusok védtek az idényben legkevesebbszer (58), a CSM az ötödik helyen áll ebben a mutatóban (95 védés),
„ A múlt héten nagy sikert arattunk Bukarestben, ez hatalmas lökést adott nekünk érzelmileg. Persze ez egy egészen más meccs lesz Debrecenben. A CSM még alaposabban készül majd a taktikánkra, de ha hasonló küzdőszellemmel és alázattal lépünk pályára, ismét jó eredményt érhetünk el” – nyilatkozta Vámos Mira, a DVSC Schaeffler balszélsője.

GYŐR–BIETIGHEIM (BL, A-csoport)

A Győr története során harmadszor kezdhet meg egy BL-idényt 8 győzelemmel, mivel 2012–13-ban és 2021–22-ben is ugyanúgy kezdett. A magyar rekordbajnoké messze a legjobb védekezés az egész mezőnyben, 169 gólt kapott, 14-gyel kevesebbet, mint bármely másik csapat az első 7 forduló után. A Bietigheim az elmúlt két meccsét 10.5 gólos átlagkülönbséggel vesztette el, miután előtte ötször sorozatban győzött. Az Audi ETO váratlan, 28–11-es vereslget szemvedett az TFC-Rail Cargo Hungariától a K&H Ligában, ezzel bajnoki címének megvédése igencsak bizonytalanná vált. A két csapat eddigi mindhárom meccsét a győri zöld-fehérek nyerték, mérkőzésenként 9.66 gólos átlaggal.„Egy héten belül két meccset játszunk a Bietigheimmel, így nehezebb lesz meglepni a német csapatot. Nehéz idegenbeli meccset nyertünk otthonukban, amiben több olyan periódus is volt, amikor a legjobban játszottunk. Ezúttal fel kell tudnunk építeni gyors támadásainkat és védekezésben” – adott minielemzést Ulrik Kiekely, az ETO dán vezetőedzője.

A kézilabda elkötelezett híveinek szolgálunk egy csúcstatott féffi Bundesliga „örökrangadóval” is, amelyen a 4. helyezett, amúgy  BL-győztes és háromszoros német bajnok Flensburg-Handewitt fogadja a korábbi EHF-kupa-győztes, kétszeres Bundesliga-első Rhein Neckar Löwent. 

NŐI KÉZILABDA EL, selejtező, visszavágó. Sport1 12:15 Kastamonu Belediyesi GSK–Praktiker-Vác (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor. Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita és Tóth Tímea).
NŐI KÉZILABDA BL, 8. forduló. Sport1 15:15 DVSC Schaeffler–CSM Bucuresti  (kommentátor-riporter: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Köstner Vilmos, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita és Tóth Tímea)

FÉRFI BUNDESLIGA. Sport1 20:00 SG Flensburg-Handewitt–Rhein-Neckar Löwen (felv., kommentátor: Haraszti Ádám)