Mineheadi folytatás – rangadókkal • SportTV

Mineheadi folytatás – rangadókkal

2023. 11. 25. 13:58    
Olvasási idő: 2 perc

Igazi csúcsmeglepetések nélkül rajtolt az esztendő utolsó major tornája dartsban a minden tekintetben maximumot jelentő PDC-világbajnokság előtt. Ha csak nem tekintjük annak a világelső nyitó forduló búcsúját, ám az igazság az, hogy a vb-címvédő az elmúlt negyed évben messze nem produkált címéhez és rangjához méltó eredményességet és játékot.

Gerwyn Price aratta az első kör legfölényesebb , egyetlen 6–0-s győzelmét (Fotó: PDC/LÉawrence Lustig)

A második nap csak két apróságban különbözik az elsőtől Mineheadben. Az egyik, hogy csupa olyan játékos lép a tábla elé, akik már nyertek egy mérkőzést s tornán, a másik, hogy csak délután marad a hat nyert legig tartó meccshossz, este már tízet kell nyernie a győztesnek a negyeddöntőbe jutásért. Mindenesetre az alapsorozat rangsorához igazított „sorsolási” – valójában párosítási – tábla a második körre is generál jó néhány izgalmasnak, mi több, színvonalasnak is ígérkező mérkőzést. A délutáni programból kiemelkedik a nyitó Andersen–Van den Bergh összecsapás, a Price–Kim Huybrechts csata, a Clayton–Zonneveld csörte és a Ross Smith–Van Gerwen ütközet, no meg a két angol házi rangadó, a Chisnall–Dobey és a Joyce–Cullen  mérkőzés. A három csúcsfavorit közül Humphriesnek látszólag könnyebb ellenfél jutott Szaganski személyében, de pénteken láthattuk, Lukeman mennyire megszorongatta a múlt héten a Grand Slam-tornát megnyerő Humphriest.

A PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS SZOMBATI PROGRAMJA

2. forduló (14:00-től)
Főszínpad: Gary ANDERSON (skót, 2. az alaprangsorban)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 31.); Damon HETA (ausztrál, 3.)–Kevin DOETS (holland, 35.); Gerwyn PRICE (walesi, 1.)–Kim HUYBRECHTS (belga, 32.); Ross SMITH (angol, 8.)–Michael VAN GERWEN (holland, 40.); Dave CHISNALL (angol, 4.)­­–Chris DOBEY (angol, 29.); Luke HUMPHRIES (angol, 7.)–Rafal SZAGANSKI (lengyel, 26.); Jermaine WATTIMENA (holland, 59.)–Richard VEENSTRA (holland, 38.)
2. színpad: Stephen BUNTING (angol, 16.)–Gian VAN VEEN (holland, 17.); Ryan SEARLE (angol, 10.)–Ricardo PIETRECZKO (német, 23.); Matt CAMPBELL (kanadai, 56.)–Mario VANDENBOGAERDE (belga, 41.); Maik KLUIVENHOVEN (holland, 51.)–Brandan DOLAN (északír, 19.); Rob CROSS (angol, 13.)–Luke WOODHOUSE (angol, 20.); Josh ROCK (északír, 5.)–Gabriel CLEMENS (német, 28.); Ryan JOYCE (angol, 11.)–Joe CULLEN (angol, 22.); Jonny CLAYTON (walesi, 12.)–Niels ZONNEVELD (holland, 44.); James WADE (angol, 15.)–Steve LENNON (ír, 47.)

Nyolcaddöntő (20:00-től) – idő- és színpadbeosztás később, a 2. fordulót követően
PRICE/HUBRECHTS–BUNTING/VAN VEEN; R. SMITH/VAN GERWEN–CAMPBELL/VANDENBOGAERDE; CHISNALL/DOBEY–CROSS/WOOHOUSE; ROCK/CLEMENS–CLAYTON/ZONNEVELD; ANDERSON/VAN DEN BERGH–WADE/LENNON; HUMPHRIES/SZAGANSKI–SEARLE/PIETRECZKO; HETA/DOETS–KLUIVENHOVEN/DOLAN; WATTIMENA/VEENSTRA–JOYCE/CULLEN

DARTS PLAYERS CHAMPIONSHIP FINAL, Minehead. Sport1 14:00 a második forduló mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd); Sport1 20:00 a nyolcaddöntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)