Van Gerwen már megint űrlény volt • SportTV

Van Gerwen már megint űrlény volt

2023. 11. 26. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael van Gerwen a Players Championship Finals történetének legmagasabb átlagával jutott túl a 2. fordulón, ami egyben minden idők ötödik legmagasabb átlaga televíziós dartsmérkőzésen.

Ha így folytatja, előbb-utóbb a Players Championship Finals trófeáját elnevezik Michael van Gerwenről. Nem lenne ez egyedülálló a darts történetében, hiszen a World Matchplay győztesének járó serleget már elnevezték Phil Taylorról, mert annak a sorozatnak ő volt a királya. A Playersnek pedig, úgy tűnik, a holland. A hét végső diadalának (amiből vasárnap estére akár nyolc is lehet) nincs párja, az örökrangsorban Taylor a második hárommal, és most már az övé a torna történetének legjobb meccsátlaga is. Hiába dobott az Európa-bajnok Ross Smith 104 feletti átlagot (a legjobb 32 között összesen öten dobtak ennél magasabbat!), a 2. fordulóban egy másik bolygóról érkező Van Gerwennel találkozott, aki meg sem állt 118,52-es átlagig és 6-1-es győzelemig.

A holland sorrendben 10, 18, 12, 11, 12 és megint csak 12 nyilas produkcióval ért célba.

„Ha minden összejön, akkor tisztában vagyok vele, milyen jó játékra vagyok képes – jegyezte meg Van Gerwen. – Jó érzés ilyen meccseket játszani, mert csak erősödik benned, hogy ez benned van és ki tudod hozni magadból. Persze, időről időre meg akarom mutatni, de ehhez kell egy jó ellenfél is.”

A mostani átlaga egyébként minden televíziós mérkőzést figyelembe véve a sportág történetének ötödik legmagasabb átlaga. Az élen is Van Gerwen áll, méghozzá a 2016 februárjában a Premier League-ben Michael Smith ellen szórt 123,4-es produkciójával. Őt követi Kim Huybrechts (121,97; 2017. június 4., World Cup of Darts, Paul Lim ellen), Peter Wright (119,5; 2017. március 2., Premier League, Adrian Lewis ellen), majd megint csak Van Gerwen (118,66; 2010. június 5., UK Open, Kevin Painter ellen) – hogy aztán eljussunk a szombati teljesítményig.

A Sport1-en vasárnap 13:45-től, majd 20 órától élőben közvetítjük a Players Championship Finalst.