A Sport TV jóvoltából először láthatjuk az U20-as világbajnokság magyar mérkőzéseit • SportTV

A Sport TV jóvoltából először láthatjuk az U20-as világbajnokság magyar mérkőzéseit

Sport TV avatar Sport TV 2023. 11. 27. 12:04    
Olvasási idő: 2 perc

Nem volt még arra példa Magyarországon, hogy televízióban is követhető legyen az U20-as divízió 1/A jégkorong-világbajnokság. A Sport TV azonban december 10-16. között élőben közvetíti a magyar válogatott mérkőzéseit a hazai eseményről.

Pár nap és jön az U20-as vb. (Fotó: MJSZ)

December 10. és 16. között rendezik az U20-as divízió 1/A világbajnokságot Budapesten a Tüskecsarnokban, ahol a magyar juniorválogatott a dán, a francia, a japán, a kazah és az osztrák csapattal találkozik. A hatcsapatos torna nyertese feljut a legjobbak közé, az utolsó helyezett a divízió 1/B-ben folytatja 2024-ben. Egy évvel ezelőtt a nemzeti csapatunk negyedik helyen végzett a feljutó Norvégia, illetve Kazahsztán és Franciaország mögött, de Dánia és a kieső Szlovénia előtt. Amióta ilyen a lebonyolítás, először nyert meccset magyar csapat ebben az osztályban, rögtön kettőt is, a negyedik hely pedig a legelőkelőbb helyezés a korosztályban. Norvégia az elitben utolsóként végző Ausztriával, Szlovénia pedig az divízió 1/B-ből feljutó Japánnal cserélt helyet az egy évvel ezelőtti vb-szereplések után. A mostani ellenfelek közül Franciaországot novemberben 4-1-re sikerült legyőzni Székesfehérváron a Négy Nemzet Tornáján, ami pozitív előjel lehet.

A november 27-én kihirdetett magyar bő keretből tizennégyen játszanak külföldi bajnokságokban, kilencen ott voltak a tavaly decemberi vb-n is Norvégiában, és tizenöten szerepeltek a tavaszi U18-as vb-n is Franciaországban, a szintén negyedik együttesben. Ott van a névsorban az a Nemes Márton is, aki már a felnőttválogatottban is debütált, ráadásul két gólt is szerzett novemberben. A csapat jó kezekben van, Ladányi Balázs személyében egy szapporói hős a szövetségi kapitány. Őt 2023 nyarán nevezték ki, de már akkor sem volt neki ismeretlen a társaság, hiszen előtte évekig másodedző volt.

A Sport TV a torna mind az öt magyar érdekeltségű mérkőzését képernyőre tűzi élőben.

A Trash Talkban Kangyal Balázs, a Sport TV szakértője elmondta, hogy nem véletlen van decemberben a torna, mert ez az időszak a legnézettebbek közé tartozik a jégkorongsportban, és egyébként Észak-Amerikában teltház előtt futnak az ehhez hasonló utánpótlástornák. Ezért bízik benne, hogy a Tüskecsarnokban is hasonló hangulatban zajlik majd a torna.

Az U20-as vb programja:

Magyarország-Kazahsztán: december 10., vasárnap 15.45, Sport2 (élő)

Magyarország-Ausztria: december 11., hétfő 19.15, Sport2 (élő)

Magyarország-Japán: december 13., szerda 15.45, Sport2 (élő)

Magyarország-Dánia: december 14., csütörtök 19.15, Sport2 (élő)

Magyarország-Franciaország: december 16., szombat 15.45, AMC Mikro (élő)

Az U20-as vb-ről a Trash Talkban is szó volt, ahol a juniorválogatott bő keretének tagja, Molnár Zétény is vendégségben járt: